Ana sayfa Sosyal Medya Destan dizisi hayranlarının öfkesi sosyal medyada yankılandı!

Destan dizisi hayranlarının öfkesi sosyal medyada yankılandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Destan dizisi 28. bölümü ile birlikte geçtiğimiz perşembe günü son kez izleyicilerle buluştu. Dizi hayranları bu kadar güzel bir projenin neden final yaptığını merak ediyor. Birçok kişi de bu noktada yapımcı Mehmet Bozdağ ve yayıncı atv’ye tepkilerini sosyal medya üzerinden iletiyor.

Türk dizi dünyanın en önemli hayali projelerinden birisi olarak geçen yıl iddialı bir sunumla tanıtılan Destan dizisi, ne yazık ki, bu beklentinin tam olarak karşılanamadığı bir proje oldu. Ancak buna rağmen hem Ebru Şahin’in çok başarılı performans sergilemesi hem de oluşturulan muazzam plato ile dizi birçok ülkeden izleyiciye hitap eden bir proje olmayı başardı.

Destan dizisi başladığında birçok ülkede yayınlanarak ilk adımları atmıştı ve bu da Türk dizi tarihinde çok önemli bir adım olarak lanse edilmişti. Ancak gelinen noktada bu kadar büyük ve önemli bir proje ancak 28 bölüm televizyon ekranında kalabildi.

Destan dizisi hayranlarının öfkesi sosyal medyada yankılandı! 9

Seul’deki Uluslararası Drama Ödülleri’nde en iyi dizi olmak için yarışmakta olan Destan’ın bu şeklide veda etmesi birçok izleyicinin yüreğine dokundu. Dizi hayranları sosyal medyada tepkilerini dile getirirken, yapımcı Mehmet Bozdağ da bir açıklama yayınladı.

Bu açıklamada her hikayenin bir sonu olacağı gerçeğini ifade eden Mehmet Bozdağ, görkemli bir dünya kurduklarını ve büyük heyecan yaşadıklarını, gururlu olduklarını ifade etti.

Destan dizisi için oyuncular çok büyük emekler verdi. Ebru Şahin gibi birçok oyuncu özel eğitimler aldı. Akkız karakterinde Ebru Şahin’in savaş sahnelerindeki başarısı da bu eğitimlerin bir sonucuydu.

Çok geniş bir plato oluşturuldu, dekorlarından, aksesuarlarına ve kostümlerine kadar inanılmaz paralar harcandı. Ancak Destan dizisi aslında yeterince ilgi görmediği için bitti. Yani bu noktada izleyicilerin de ekran başına geçip seyretme konusundaki duyarlılık eksikliği finalin nedenlerinden birisi oldu. Tabii ki Türkiye’deki reyting sistemi de bu noktada birçok yapımda olduğu gibi Destan için de bir sorun teşkil ediyor.

Destan dizisi hayranlarının öfkesi sosyal medyada yankılandı! 10

Sonuç olarak Destan dizisi bitti ve geriye güzel anılar kaldı. Bozdağ Film tarafından yapılan açıklamada da yeni projelerle yine izleyicilerin karşısında olacakları duyuruldu.

İşte yapılan o açıklama: “Destan dizimizin görkemli dünyasını kurarken her aşamasında heyecan ve gurur doluyduk. Daha önce işlenmemiş bir dönem olmasıyla beraber büyük emeklerin sonucunda çok güçlü bir hikaye ile siz değerli seyircilerimizin karşısına çıktık. Orta Asya’da, İslam’ın henüz kucaklamadığı topraklarda vahşi bir çağın hüküm sürdüğü zamanları anlatmaya çalıştık. Hikayemizin her koşulda güçlü olması için büyük emekler sarf ettik.

Elbette her güçlü hikayenin bir de sonu vardır. Akkız ve Batuga’nın destansı serüvenini zirvede, hafızalarımıza kazınacak en güzel haliyle taçlandırmaya karar verdik. İnanıyoruz ki Akkız ve Batuga’nın hikayesi bizde olduğu gibi siz seyircilerimizin yüreğinde de en ihtişamlı haliyle yer bulacaktır.

Sizler için her yıl aynı destansı ruh ile yeni Türk destanları anlatmaya devam edeceğiz. Destanımıza ortak olan oyuncularımıza, ekibimize, bizleri yalnız bırakmayan ve her daim destekçimiz olan seyircilerimize, kanalımız atv’ye ve kıymetli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Yeni destanlarda görüşmek üzere…”

Destan dizisi hayranlarının öfkesi sosyal medyada yankılandı! 11