Ana sayfa Sosyal Medya Destan dizisinin Kaya Tegin’i Burak Berkay Akgül’e hayatının yeni dizi fırsatı çıktı!

Destan dizisinin Kaya Tegin’i Burak Berkay Akgül’e hayatının yeni dizi fırsatı çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında yer alan Destan dizisi ilk sezonu ile iyi bir çıkış yakaladı ama sezonun sonlarına doğru da düşen reytingler nedeniyle moraller bir hayli bozuldu. Ancak Destan dizisi ikinci sezonda çok etkili şekilde devam edecek. Dizinin oyuncularından birisi de Burak Berkay Akgül olmuştu.

Kaya Teğin karakteri ile Destan dizisinde yer alan ve başarılı performans ortaya koyan genç oyuncu, kendisini ispatladığı bir dönem yaşıyor… Destan dizisiyle bir hayli ilgi çeken oyuncu 1997 yılında İstanbul’da dünyaya geldi ve şimdiye kadar yer aldığı reklam filmleri ve dizilerle de dikkatleri çekmeyi başardı.

Henüz genç yaşına rağmen mesleğine sarılan gençlerden olan Akgül, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde jeoloji bölümünü bitirdi ama bu alanda ilerlemek istemedi. Aynı zamanda oyunculuk eğitimleri de alarak kamera karşısına geçen Burak Berkay Akgül, Maria ile Mustafa isimli dizideki Rüzgar karakteri ile ilk deneyimini yaşadı.

Destan dizisinin Kaya Tegin'i Burak Berkay Akgül'e hayatının yeni dizi fırsatı çıktı! 7

Başarılı çıkışı sayesinde Kahraman Babam projesinde de yer alan genç oyuncu, asıl büyük çıkışını ise Destan dizisiyle gerçekleştirdi. Oyuncunun önünde şimdi çok daha büyük bir sınav var. Daha önce Mert Yazıcıoğlu’nun oynaması beklenen Ru isimli dizideki rolü Burak Berkay Akgül canlandıracak.

Uzer isimli karakteri canlandıracak oyuncunun bulunması Ru dizisinin çekimlerinin de yakında başlayacağına işaret ediyor. Meryem Uzerli’nin canlandıracağı Reyan karakteri ile Uzer arasında büyük bir aşk yaşanacak. Mert Yazıcıoğlu’nun hayranları bu rolde yer almasını istemediklerini sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla ortaya koymuştu.

Burak Berkay Akgül ise Meryem Uzerli’nin yeni partneri oldu ve kariyerinde büyük ilerleme sağlaması beklenen Ru dizisiyle dijital yapımlara da adımını attı. Reyan ile Uzer arasındaki yaş farkı ve hikayede bunun bir yasak aşk olması da genç oyuncuyu öne çıkartacak gibi gözüküyor. Üstün zekalı Uzer karakteri oyuncu için etkili bir açılım olacak gibi gözüküyor.

Disney Plus’un yeni sürprizlerinden olan Ru dizisinin çekimleri İzmir’in Urla ilçesinde yakında başlayacak.