Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Dijital diziler patlama yaptı, oyuncular televizyon dizilerinden bir bir kaçıyor!

Dijital diziler patlama yaptı, oyuncular televizyon dizilerinden bir bir kaçıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dijital platformların sayısının artmasının yansıması olarak dizi ve sinema sektöründe yoğun bir dönem yaşanmaya başlandı. Hem televizyon kanallarına yapılan diziler hem de sinemada üst üste gelen projelerin yanında artık dijital diziler de yapım firmaları için yoğunlaşılan bir alan oldu.

Çekim süreleri daha kısa olan, bölüm sayıları ve bölüm süreleri de düşük olan dijital diziler, iyi çalışma koşulları ve senaryonun net olması nedeniyle de oyuncular tarafından tercih sebebi oluyor. Birçok dizi oyuncusu için de dijital yapımlarda yer almak, televizyon dizilerinin yoğun ve zorlu ortamında bir kaçış anlamına geliyor.

Türkiye’de televizyon dizilerinin süreleri 120 dakikanın da üzerine çıktı ve 140 dakikalık haftalık bölümlerin çekilmesi de hiç kolay değil. Ayrıca böyle uzun süreli dizilerin senaryolarını ayakta tutmak ve izleyicileri de sıkmadan bunu sürdürmek de zorlaştı.

İşte bu noktada da Netflix ile Disney Plus’ın yoğun bir şekilde sektörden iş istemeleri tüm dizi dünyasının çalışma ve ilerleme şeklinde büyük değişikliklere yol açtı.

Yapım firmaları artık televizyon dizisi ve dijital dizi olarak iki ayrı kolda ilerlerken, kendi teknik ekiplerini de sabitlemeye çalışarak birbiri ardına proje çıkartma çabası içinde.

Birçok ünlü isim de televizyon projeleri dışında dijital yapımlardan gelen teklifleri kabul etme konusunda daha rahat davranıyor. Önceden sezonda bir dizide yer alıp başka bir işe zamanı ve enerjisi olmayan oyuncular, artık dijital projelerin iyi çalışma koşulları sayesinden 3-4 projeyi sezon içinde çıkartabiliyor.

Türkiye’de Netflix ile başlayan ve Disney Plus ile de ikiye katlanan dijital dizilerin yükselişi, oyuncuların tercihlerini etkilerken, yapım firmalarını da bir fabrika gibi üretim üssü mantığı ile çalışmaya zorluyor.