Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul dizisi 5. sezonunda büyük bir hataya mı düşecek?

Diriliş Ertuğrul dizisi 5. sezonunda büyük bir hataya mı düşecek?

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Diriliş Ertuğrul dizisi 5. sezonundan son bilgiler!

Yaz ekranında Kalk Gidelim, Ege’nin Hamsisi ve Elimi Bırakma isimli dizilerle adeta şov yapan TRT1, normal sezonda da yapacağı ataklarla şimdiden merak konusu oldu.

TRT 1’in reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul da bu yıl 5. sezonuyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Dizinin Diriliş Ertuğrul olarak mı yoksa Diriliş Osman ismiyle mi yayına başlayacağı henüz net değil.

Ancak yapımcı Mehmet Bozdağ yaptığı açıklamada yavşaş yavaş Osman Gazi’nin hikayesine geçiş yapılacağını ve Osman Gazi hikayesinin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni sezonda Diriliş Osman olarak devam etmesi muhtemel gözüküyor. Ancak net bir açıklama henüz gelmedi.

4 sezon boyunca toplam 120 bölüm ekrana gelen dizi, yeni sezonda 121. bölümüyle yayın hayatına devam edecek.

Ertuğrul Gazi’nin hikayesinin bitmesine karşın başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, dizide yer almaya devam edecek ama ne zaman tamamen diziden kopacağı da belli olmayan konulardan…

Diriliş Osman’ın hikayesini de Düzyatan’ın sürdürmesi olasığılı ise izleyicide kafa karışıklığı yaratabilir.

Yapımcının Osman Gazi için yeni bir başrol oyuncusu bulması gerektiği fikrindeyiz. Ancak bir süre daha Engin Altan Düzyatan’ın yeni sezonda ekranda olmaya devam edeceğini söyleyebiliriz.

Dizinin Eylül ayında çekimlere başlaması ve en geç Ekim ayında izleyici ile buluşması bekleniyor. Birçok kanal normal sezon dizilerini erken başlatma eğiliminde. TRT1’in Diriliş Ertuğrul konusunda da çok gecikmemesi gerektiği fikrindeyiz.

Zira hem Sen Anlat Karadeniz hem de Nefes Nefese dizileri belli bir yol aldıktan sonra Diriliş Ertuğrul yayına başlar ise bu reytinlerde sorun teşkil edebilir.

TRT 1’in ve yapımcının bu konuyu da hesap edeceğini düşünüyoruz.

Zira dizi rakiplerinden daha geç bir tarihte başlar ise bu reyting düşüşüne sebep olabilir.

Diriliş Ertuğrul dizisi 5. sezonunda büyük bir hataya mı düşecek? 7

DİRİLİŞ ERTUĞRUL VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN

SEZON FİNALİNDE NELER OLMUŞTU?

Ertuğrul Bey, Ögeday Han’a tabi olmayı kabul etmiş ve Ögeday, beklenmedik bir şekilde Ertuğrul’dan Selçuklu’nun sultanı olmasını istemişti. Almıla ise Hayme’nin gözünde iyice yer edinmiş ve artık obaya yerleşmişti. Moğol karargâhında ise Ögeday Han’ın beklenmedik bir şekilde ölümü herkesi sarsmıştı. Ertuğrul, bunun üzerine gelen tehlikeyi sezmiş ve karargâhtan kaçmıştı. Böylece Ertuğrul ve onun peşine düşen Noyan arasında amansız bir kovalamaca başlamıştı. Günalp ise Moğol casuslarını yakalamış ve konuşturmayı başarmıştı. Turgut ve Bamsı, Almıla’nın aslında Noyan’ın kardeşi Alangoya olduğunu öğrenmiş ve bunu Ertuğrul’a söylemişlerdi. Bunun üzerine hep birlikte dörtnala Kayı Obası’na doğru yola koyulmuşlardı…