Ana sayfa Sosyal Medya Diriliş Ertuğrul’da hayali karakterden sonra Ali Ersan Duru’ya Kuşçubaşı Eşref ile büyük dizi fırsatı çıktı!

Diriliş Ertuğrul’da hayali karakterden sonra Ali Ersan Duru’ya Kuşçubaşı Eşref ile büyük dizi fırsatı çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Eşref Sencer Kuşçubaşı ya da bilinen adıyla Kuşçubaşı Eşref, Çerkes asıllı Türk istihbaratçı ve bir savaşçı olarak biliniyor. 1883 yılında İstanbul’da doğan ve 1964 yılında da İzmir’de yaşamını yitiren Eşref Sencer’in hayatının hikayesinin de anlatılacağı Teşkilat-ı Mahsusa Trablus isimli yeni dizinin başrol erkek oyuncusu Ali Ersan Duru oldu.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Sırma Hatun karakterini canlandıran Öykü Çelik ile birlikte yer alan ve bir kez daha tarihi bir yapımda arkadaşıyla buluşmaya hazırlanan Ali Ersan Duru’yu bu sefer daha ciddi bir sınav bekliyor. Oyuncu, Diriliş Ertuğrul’da Albastı Beybolat isimli hayali bir karakteri canlandırmıştı.

Albastı Beybolat, Türk mitolojisinde en tanınmış karakterlerden birisidir. Kötü yapılı bir yaratıktır ve özellikle yeni doğum yapmış kadınlara musallat olması ile bilinir.

Diriliş Ertuğrul'da hayali karakterden sonra Ali Ersan Duru'ya Kuşçubaşı Eşref ile büyük dizi fırsatı çıktı! 8

Ali Ersan Duru da 2011 yılında başladığı oyunculuk macerasında birbirinden farklı karakterleri başarıyla canlandırdığı gibi, Albastı Beybolat olarak da büyük dikkat çekmişti.

Bu rolünden 3 yıl sonra yeniden bir tarihi diziyle izleyicilerin karşısına çıkacak olan Ali Ersan Duru’yu, bu sefer gerçek bir karakterde ve çok tartışmalı bir ismin hikayesini anlatırken göreceksiniz.

Diriliş Ertuğrul'da hayali karakterden sonra Ali Ersan Duru'ya Kuşçubaşı Eşref ile büyük dizi fırsatı çıktı! 9

Kuşçubaşı Eşref, bir istihbaratçı ama Kurtuluş Savaşı döneminde Yunanlılar’a sığınmıştı. Uzun yıllar Mısır’ın İskenderiye kentinde yaşayan, 1936 yılında af gelmesine rağmen, “Hiçbir zaman af dilemedim, hain değilim ki affedileyim” diyen Eşref Sencer, 1950 yılında Demokrat Parti iktidarında Türkiye’ye dönmüştü.

Ali Ersan Duru, işte böyle tartışmalı ve farklı bir karakter ile yeniden dizi setlerine dönecek. TRT Dijital için hazırlanmakta olan dizinin çekimlerinin ise Ekim ayında başlaması bekleniyor.