Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul ile başlayan TRT1’in dizi stratejisine destek büyük!

Diriliş Ertuğrul ile başlayan TRT1’in dizi stratejisine destek büyük!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – TRT1 ekranlarında tarihi projelere olan ilgi devam ediyor… İzleyiciler özel kanallarda dram, komedi, gerilim, aksiyon tarzında birçok farklı yapım bulabiliyor. Ama tarihi projelere el atmak o kadar da kolay değil.

Vatanım Sensin dizisi bu noktada Kanal D için iyi bir projeydi… Ancak yüksek bütçeli olduğu için tarihi yapımlar için büyük risk var… TRT1 ise kamu yayıncısı olmanın gerekliliği ile tarihi yapımlara daha fazla yatırım yapmaya başladı. Kuruluş Osman dizisinin TRT1’de değil de atv’de yayınlanması da önemli bir sürpriz oldu.

Diriliş Ertuğrul dizisinin 5 sezon süren müthiş etkisi ile birlikte TRT1 ekranlarında tarihi dizilere yönelik adımlar da üst üste gelmeye başladı. Mehmetçik Kutül Amare, bu yapımlara bir örnek olarak gösterilebilir.

Diriliş Ertuğrul ile başlayan TRT1'in dizi stratejisine destek büyük! 7

Payitaht Abdülhamid 4 sezonu tamamladı ama eleştiriler çok yoğun oldu. Bir tarihi diziden ziyade bir senaryo anlatımı şeklinde yorumlamak daha doğru olacaktır.

TRT1 ekranlarında yeni sezonda tarihi dizilerin önemi de çok artacak. Nizamı Alem olarak bilinen Selçuklu Devleti’ni anlatacak olan dizinin isminin Uyanış Büyük Selçuklu olduğu belirtiliyor. Ama TRT’den bir açıklama gelmedi. Dizinin ilk fragmanı yayınlandı ve büyük de ilgi gördü.

İzleyiciler bu tür dizilerin daha da çoğalması talebinde bulunuyor. Yapılan yorumlarda, özel kanallardaki dizilere nazaran TRT1’in tarihi yapımlara yönelmesi yönünde bir istek var.

Ayrıca Barbaros isimli yeni dizinin hazırlıkları da sürüyor. Engin Altan Düzyatan’ın başrolünde yer alacağı, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın konu edildiği dizi de heyecanın artmasını sağlamakta.

TRT1’in bu sezon farklı konularda farklı yapımları da var. Tövbeler Olsun başladı ve kendine has bir izleyici kitlesini oluşturdu.

Çöp Apartman isimli diziden detaylar ortaya çıktıkça ilgi daha da artıyor.

TRT’de yayınlanan diğer diziler ise şöyle: Kalk Gidelim, Tutunamayanlar, Benim Adım Melek, Seksenler…

TRT1’de yine hazırlıkları devam eden farklı yapımlar da var ve tüm bu stratejik adımlar izleyiciler tarafından da destekleniyor.