Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı, yeni proje için kolları sıvadı!

Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı, yeni proje için kolları sıvadı!

tarafından zk zk

TRT’nin fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, Celaleddin Harezmşah Mengüberti’nin filmini çekmek istediğini açıkladı.

Diriliş Ertuğrul dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, Özbekistan Kültür Bakanlığı daveti üzerine Taşkent’e gitti.

Özbekistan Kültür Bakanı Yardımcısı Ozodbek Nazarbekov, “Özbekkino” Milli Sinema Ajansı Başkanı Furkat Zakirov’un da bulunduğu, Uluslararası Basın Kulübü tarafından düzenlenen toplantıda Özbekistan ve Türkiye arasında sinema alanında işbirliği konusunu değerlendirdi.

Özbekistan’da sevilerek izlenen Diriliş Ertuğrul dizisi yapımcısı Mehmet Bozdağ, basın toplantısında Harezmşahlar Devleti’nin son hükümdarı olan Celaleddin Harezmşah Mengüberti’nin filmini çekmek istediğini açıkladı.

Diriliş Ertuğrul’dan sonra…

Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı, yeni proje için kolları sıvadı! 7

Bozdağ şöyle konuştu: “Emir Timur, Uluğ Bey, Celaleddin Harezmşah gibi Özbek hükümdarlarının adaletle devleti yönetmesi her zaman ilgimi çekmiştir. Bu konuda derin araştırmalarım var. Diriliş dizisinin çekmemizin nedeni de Ertuğrul’un yönetiminde adaletin esas alındığıdır.

Diriliş Ertuğrul dizisi sonrası, dünyanın birçok ülkesinden tarihi kahramanlar veya hükümdarların filmini çekme teklifi aldım, ama hepsini reddettim.

İsteğim, Celaleddin Harezmşah’ın hayatını film yapmak. Eğer bu konuda tam mütabakat sağlarsak, çok güzel bir film olacak diye inanıyorum”