Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Disney Plus ataklarından sonra, Ufuk Bayraktar’ın Amazon Prime ile anlaşması yeni bir kapı açtı!

Disney Plus ataklarından sonra, Ufuk Bayraktar’ın Amazon Prime ile anlaşması yeni bir kapı açtı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’in ardından Türkiye piyasasına hızlı bir giriş yapmaya hazırlanan Disney Plus, 14 Haziran’da Türkiye ile birlikte 42 ülkede daha yayınlarını başlatacak. Türkiye’yi bir dizi ve film üretim merkezi haline getiren platform ile birlikte hem oyuncuların işleri arttı hem de yapımcılar yoğun bir mesai yaşıyor…

Bu iki dünyaca ünlü platformun ardından HBO ve Amazon Prime Video’nun da girişimleri olduğu yönünde birçok detay aktarılıyor. Ufuk Bayraktar’ın Amazon Prime Video platformu ile anlaşması da yeni bir dönemin başlangıcı gibi gözüküyor. Ufuk Bayraktar’ın son dönemde kendisini adadığı Dayı isimli sinema filminin Amazon Prime’da yer alacağının ortaya çıkması dikkat çekici bir gelişme oldu.

Sinemalarda 465 bin kişi tarafından izlenen Dayı filmi beklenen 1 milyon izlenmenin altında kalmıştı. Pandemi koşullarında bu kadar seyirciyi bile toplamanın başarı olduğu söylenebilir. Amazon Prime ile yapılan bu anlaşma sonrasında Ufuk Bayraktar kendisine yeni bir gelir kaynağı bulmuş oldu ve Dayı filminin de ikincisinin yolda olduğu ortaya çıktı.

Gizem Karaca, Ahmet Varlı, Beste Bereket ve Turgut Tunçalp’ın da kadrosunda yer aldığı Dayı filmi 13 Mayıs’ta Amazon Prime Video’nun ilk Türk içeriği olarak izleyicilerle buluşacak. Platformun ataklarına devam edeceği, Yavuz Bingöl’ün başrolünde yer aldığı Akif isimli sinema filmini de satın alması ile ortaya çıktı.

Akif filmi, Mehmet Akif Ersoy’u anlatan bir yapım ve Yavuz Bingöl de İstiklal Marşı’nın yazarı olan bu tarihi kişiliği canlandırıyor. Akif filmi de sinema sevenler tarafından heyecanla beklenen bir yapım konumunda.