Ana sayfa Dizi Haberleri Diziler Ocak ayında yayınlanacak mı? İşte herkesin merak ettiği sorunun yanıtı…

Diziler Ocak ayında yayınlanacak mı? İşte herkesin merak ettiği sorunun yanıtı…

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – Her yıl kanalların reklam bütçelerinin belli olduğu Ocak ayında genelde dizilere bir iki hafta ara veriliyor. Çekimler durdurulurken, yayın da duruyor. İzleyicinin artık kanıksadığı bu durum, kimi diziler için 3 ya da 4 hafta arayı bile bulabiliyordu. Bu yıl da sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

Malum yaşanan Pandemi döneminde dizilerin çekimlerine ara verildi. Pek çok dizi geçtiğimiz Mart ayında çekimleri durduktan yeni sezona kadar yayınlanmadı. Kimi dizilerin Mayıs sonu gibi çekimlerine başlandı ve bir kaç bölüm çekilip sezon finali yaptı.

Geçtiğimiz sezon karantina yüzünden kanallar kan kaybetti. Dizilerden alınan reklam bütçeleri daraldı. Yeni sezonda alınan önlemlerle çekimler tam gaz sürüyor ama Ocak ayında ne olacağı da bilinmiyordu.

Reklam gelirlerinin düşmesi ve daha az reklam alınması nedeniyle Ocak ayındaki aranın bu yıl verilmemesinin planlandığı öğrenildi. Verilen pandemi arasında binlerce set emekçisi zor durumda kalmış, aylarca yeni sezonu beklemişti. İzleyicinin bu süreçte dizi izleme alışkanlığının değişmesi de reytingleri etkilemişti.

Yeni yeni toparlanan dizi sektöründe olumlu karşılanması tahmin edilecek karara göre, kanallar, reklam gelirleri düşük de olsa Ocak ayında dizilerin yayınlanmasına devam edecek. Altuntaş’ın haberine göre son anda bir değişiklik olmazsa karar bu yönde.