Ana sayfa Kadın Haberleri Doğa Rutkay başlattı, kampanya çığ gibi büyüdü!

Doğa Rutkay başlattı, kampanya çığ gibi büyüdü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2 çocuk annesi Doğa Rutkay, sosyal medyada başlattığı kampanya ile anneleri dayanışma ruhu altında birleştirdi.

“Anneye laf yok” ismini verdiği kampanyada bebeklerini büyütme telaşına düşen annelerin yaşadığı sıkıntıları ve zorlukları kendisinin de tecrübe ettiğini belirten oyuncu, tüm annelere yakınındaki kişilerin destek olması gerektiğini belirten mesajlar vermişti.

Farkındalık kampanyasına sosyal medyada büyük destek alan Rutkay, yeni bir paylaşım daha yaparak bir annenin yaşadığı sıkıntıları kendi hesabından paylaştı ve herkesten de empati yapmalarını istedi.

İşte Doğa Rutkay’ın dikkat çeken paylaşımı:

Geçen hafta sizlere duyurduğum #anneyelafyok farkındalık kampanyası, sosyal medyada çığ gibi yayıldı, destekleriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum????????????????????????

Birçok annenin paylaşımını da buradan size ulaştırmaya çalıştım. Bebek ve çocuk fotoğrafçısı @themervetuncer ve oğlu Uras’ın hikayesi de annelerin üzerindeki sosyal baskıyı gözler önüne seriyor. Oğlu Uras, daha 1 haftalıkken beslenme eksikliğinden bir gece yoğun bakımda yatmış. Çünkü Merve’nin sütü gelmemesine rağmen etrafındaki istisnasız herkes merak etme sütün geliyordur, doyuyordur diye baskı yapmış.

Doktora gittiklerinde fark etmişler ki, Uras’da besin yetmezliği olmuş. Vücudu neredeyse susuz kalacak hale geldiği için apar topar yoğun bakıma alınmış ve bu süreçte mama ile beslenmiş, neyseki geç olmadan toparlamışlar.

Kayınvalideler, anneler, eşler, yakın arkadaşlar, annelere bu baskıyı yapmayın. Bakın nelere mal olabiliyor?? Kimse bebeğinizi sizden fazla düşünemez, anneler bebeği için en güzelini, en doğrusunu ister. Siz yeter ki onları baskılarla yıpratmayın????????????????????#anneyelafyok

Destekleriniz çok kıymetli farkındalığımız çığ gibi büyür dilerim????????????????