Ana sayfa Dizi Haberleri Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde keşke bu sahne hiç olmasaydı!

Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde keşke bu sahne hiç olmasaydı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde 12. sezon finali yayınlandı. 1 Temmuz Çarşamba akşamı izleyicilerle buluşan dizinin en dikkat çeken sahnesi Zeynep’in daha önce Faruk ile birlikte olduğunu Mehdi’ye söylemekte çok ciddi bir sıkıntı yaşamasıydı.

Zeynep, aynı mahallede büyüdüklerini ama yaşam tarzlarının farklı olduğunu hatırlattı. Mahallenin erkeklerinin hayatlarını yaşadıktan sonra eline erkek eli değmemiş kadınlar aradıklarını söyleyen Zeynep, Mehdi’yi tanıdıktan sonra onlardan birisi olmadığını anladığını anlattı.

Mehdi’nin kendi değerlerini ve erdemlerini hatırlatan ve kimseyi yargılamadığını söyleyen Zeynep, “Ben belki bu yüzden seni çok sevdim.Babam gibi olmadığın için belki de. Ben şu anda bunun kaybolmasından çok korkuyorum. Tek bir hamlenle bunu yıkmandan çok korkuyorum” diye konuştu.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde keşke bu sahne hiç olmasaydı! 8

Bekaret meselesi yeniden gündeme geldi. Zeynep, “Mehdi ben senin Benal ile olan ve daha önce benim tanımadığım kadınlarla olan yaşadıklarıma nasıl saygı duyuyorsam. Senin de bana o şekilde saygı duymanı istiyorum” diyerek ilk mesajı verdi. Zeynep’in bu sözleri söylerken düştüğü durum izleyenlerin içini acıttı. Belki de ne kadar çok kadın hayatta böyle bir durumla karşılaştı.

Bekaret meselesini, Faruk ile olan ilişkisini net bir şekilde söylemekte bile zorlanan Zeynep’in düştüğü durum hala bu konunun bir dizide aktarılıyor olması da şaşılacak bir durum.

Mehdi, “Keşke bu konuşmayı hiç yapmasaydık” diye söyledi ya. Aynı onun gibi, keşke böyle bir sahne dizide hiç olmasaydı.

Mehdi, Zeynep’in elinden tuttu ve onu bırakmayacağını gösterdi. Ama gözünü her kapattığında da Faruk’u hatırladığını ve onu öldürmek istediğini söyledi.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde keşke bu sahne hiç olmasaydı! 9

Mehdi, doğru olanı yaptı ve Zeynep’i yargılamadı ve “Ben seni nasıl yargılarım be Zeynep’im. Nasıl?” cümleleri ağzından döküldü.

Zeynep’in bekaret meselesinin bir sorun gibi konu edilip, bunun dizide yer alması doğru olmadı. Böyle bir sahnenin, sonucu ne olursa olsun,  Türkiye’de gündeme taşınması milyonlarca kişinin evinde bu konunun yeniden tartışılması bile hatalı bir karardı. Doğduğun Ev Kaderindir dizisi adına doğru bir tavır olmadı. 2020 Türkiye’sinde bekaret meselesinin sorun olduğu yargısı, çok izlenen bir dizide normal bir durum gibi yansıtılması, doğru olmadı.

Zeynep ve Mehdi’nin öpüşme sahnesi ise izleyenleri büyüledi. Sosyal medyada bu sahne konuşuldu ve diziye olan bağlılığın da sezon finali ile birlikte arttığı görüldü.