Ana sayfa Dizi Haberleri Doğduğun Ev Kaderindir ve Masumiyet dizilerinden Kırmızı Kamyon dizisine kapak gibi mesaj!

Doğduğun Ev Kaderindir ve Masumiyet dizilerinden Kırmızı Kamyon dizisine kapak gibi mesaj!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Dizi rekabetinde çok ilginç bir dönem yaşanıyor. Çok büyük iddialarla başlayan yapımlar, izleyici alışkanlığını değiştirme hedefiyle geliyor ama bazen tam da bunun karşılığı olmuyor. Show TV’nin yeni dizisi Kırmızı Kamyon da bu durumu yaşayan yapımlardan birisi oldu.

31 Mart Çarşamba akşamı çok önemli bir gündü. Dizilerin müthiş reyting rekabetine Show TV’nin Kırmızı Kamyon isimli heyecanlı dizinin nasıl gireceği merak ediliyordu. Özellikle de reytinglerde büyük değişim yaratabilecek bir dizi olarak bile konuşuluyordu. İtfaiyecilerin kahramanlık hikayesine milyonların tutunması ve diziyi zirveye çıkartması bile kimi izleyicilere göre mümkündü. Ancak bunların hiçbirisi olmadı.

Dizi izleyicileri sadakat sergiledi ve Çarşamba reytinglerinde tablo değişmedi… Kuruluş Osman ve Sadakatsiz dizileri zirve yarışını sürdürdü. Dün akşam atv hem total hem de ABC1 gruplarında birinci ve AB’de günü ikinci bitirdi. Sadakatsiz ise AB’de günü birinci bitirerek, geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi zirveye çıktı, Total ve ABC1’de ise ikinci sırada yerini aldı. Yani zirveden denklemi etkileyen, hatta reytingleri küçük bir miktar bile olsun değiştirmenin pek de mümkün olmadığı anlaşıldı.

Doğduğun Ev Kaderindir ve Masumiyet dizilerinden Kırmızı Kamyon dizisine kapak gibi mesaj! 8

Kırmızı Kamyon dizisi zirvedeki iki diziden izleyici alamadı. Peki Doğduğun Ev Kaderindir ve Masumiyet’ten alabildi mi? Her ikisi de geçtiğimiz haftalarda birbirine yakın oranlar alan iki dizinin kendi arasındaki mücadelesine bu sefer de Kırmızı Kamyon katıldı. Tabii ki TRT1 ekranındaki Benim Adım Melek dizisini de unutmamak lazım. TRT1 dizisi kendi kemik kitlesi ile yola devam ediyor ve burada izleyici almak da hiç kolay değil.

Doğduğun Ev Kaderindir’de dün akşam başrol oyuncusu İbrahim Çelikkol’un ayrılık sahnesi vardı. Mehdi’nin ayrılışı izleyicileri yapıma kilitledi ve geçen haftaya göre daha iyi oranlar elde eden tv8 dizisi, günü de tüm kategorilerde en çok izlenen 3. dizi olarak tamamladı.

Tüm kişilerde 9. olun dizi, AB’de günü 5. bitirdi ve ABC1’de ise 6. sıraya yerleşti. Bu oranlar Doğduğun Ev Kaderindir’in bir süredir gerilediği Masumiyet’ten rövanşı aldığını gösteriyor.

Masumiyet bu hafta küçük bir düşüş yaşasa da özellikle AB ve ABC1 gruplarında iyi sonuçlar aldı. Totalde günü 12. sırada bitiren Fox TV dizisi, AB’de 7. olurken, ABC1’de ise günü 9.sırada tamamladı.

Kırmızı Kamyon dizisi ise totalde 15. sırada yerini alırken, AB’de 19. oldu ve ABC1’de ise 17. sırayı elde etti. Bu kadar büyük prodüksiyon, bu kadar büyük emek ve tanıtımın karşılığı bu reytingler değil. Ancak görünen o ki, dizi hayranları itfaiyecilerin kahramanlık hikayesi yerine kendi alışık oldukları yapımları tercih etti.

Doğduğun Ev Kaderindir ve Masumiyet dizilerinden Kırmızı Kamyon dizisine kapak gibi mesaj! 9

Kırmızı Kamyon için bu oranlar hiç iyi değil…

Doğduğun Ev Kaderindir ve Masumiyet dizilerinin verdiği mesaj da oldukça net… Her iki dizi de hayranlarını kendisine bağlamış durumda ve kaptırmaya pek niyeti yok.

Yani bu iki dizinin görüntüsü Kırmızı Kamyon’a için adeta mesaj gibi.

O mesaj net: “Bizden izleyici almak hiç kolay değil.”