Ana sayfa Dizi Haberleri Doğduğun Ev Kaderindir’e bu ayrılık hiç yakışmadı! İbrahim Çelikkol yürekleri fena yaktı!

Doğduğun Ev Kaderindir’e bu ayrılık hiç yakışmadı! İbrahim Çelikkol yürekleri fena yaktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TV8 ekranlarında Çarşamba akşamları yayınlanmakta olan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde İbrahim Çelikkol’un canlandırdığı Mehdi karakterinin ablası Müjgan, aşığı olan Burhan tarafından silahla vurulmuştu. Burhan, Müjgan’ı vurduktan sonra intihar ederek öldü.

Zeynep Kumral’ın canlandırdığı Müjgan ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamayarak kadın cinayetlerine yönelik büyük bir farkındalık yaratan bir sahneyle veda etmiş oldu. Dizinin 23. bölüm 9 Aralık Çarşamba akşamı yayınlandı ve Müjgan’ın vefat haberi de herkesi şoke etti. Dizinin hayranları da sosyal medyada yaptıkları yorumlarla karakterin vedasından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün hemen ertesinde oynadığı bir sahneyle yürekleri yakan Zeynep Kumral, Müjgan karakterinde çok başarılı bir performans ortaya koydu. Oyuncu, kadına şiddetin ne kadar derin bir yara olduğunu anlatan sahneyle de izleyicilere veda etmiş oldu.

Doğduğun Ev Kaderindir'e bu ayrılık hiç yakışmadı! İbrahim Çelikkol yürekleri fena yaktı! 8

Zeynep Kumral ile ilgili sosyal medyada da birçok yorum yazıldı. Dizinin hayranları Müjgan karakteri ile verilen mesajın çok sert olduğunu ve kadına şiddete yönelik olarak gerçek hayatta yaşanan olayları ayna gibi yansıttığını düşünüyor.

Ancak Müjgan karakterinin bu şekilde vedası da hiçbir izleyicinin içine sinmedi. Dizinin sevilen karakterlerinden Müjgan, yıllardır âşık olduğu ancak kavuşamadığı Burhan tarafından öldürüldü. Burhan önce sevdiği kadını kalbinden vurdu, sonra silahı kendisine doğrultarak intihar etti.

Doğduğun Ev Kaderindir'e bu ayrılık hiç yakışmadı! İbrahim Çelikkol yürekleri fena yaktı! 9

İbrahim Çelikkol’un ablasının yanı başında onun hayat mücadelesi verdiği anlardaki ses tonu, tavrı ve sergilediği duygusallık da izleyicileri fazlasıyla etkiledi. “Sen gidersen üşürüm” diyen Mehdi, yürekleri bir kez daha yaktı.

İşte Mehdi’nin izleyicilerin yüreklerini burkan o feryadı: “Abla üşüme dedin, hasta olma dedin. Abla ben, sen gidersen üşürüm abla ya, üşürüm ya… Abla ne olur kalk. Ablam ne olur beni duy. Abla gitme. İnsan oğlunu bırakır mı? Abla…”

İşte bu anlarda da ülkemizin kanayan yarası olarak belki de birçok izleyicinin evinde acı hatırları yeniden yaşattı.

Müjgan’ı canlandıran Zeynep Kumral’ın kadına yönelik şiddeti yeniden gündeme getiren o sahnedeki performansı sosyal medyada olay yarattı.

Yürekleri yakan sahneyi izleyenler, Kumral’ın başarılı oyunculuğuna övgü dolu yorumlar yağdırdı. İşte o yorumlarından bazıları:

“Doğduğun Ev Kaderindir’de Müjgan için ağlayacağım hiç aklıma gelmezdi.”

“Doğduğun Ev Kaderindir dizisindeki yoğun bakım sahnesinde gözleri doldu babamın. “Babamı da kurtaralım diye çok uğraştılar böyle sonra ölüsünü verdiler sedyeyle” dedi. Hatıralar ölmeden insanlar ölmezmiş. Sanatın gücü tam da burada işte. İnsanları birbirine bağlıyor.”

“Müjgan karakteri cinayete kurban gitti. Kadın cinayetlerine böylesine naif bir dokunuş. Taktığı tokada kalan bir saç teli. Nasıl sahneydi öyle o.”

“Ah Müjgan! Sonun böyle olmamalıydı.”

“Zeynep Hanım, Müjgan Abla olarak beni çok ağlattınız. Bu kadar mı gerçekçi oynanır! Bitirdiniz bizi.”

“Çok üzüldüm. Sizi izlemek çok keyifliydi. Çok özleyeceğim. Yeni projelerde buluşmak üzere.”