Ana sayfa Dizi Haberleri Düşük reyting sebebiyle final yapan Maraşlı’dan yurt dışına rekor satış!

Düşük reyting sebebiyle final yapan Maraşlı’dan yurt dışına rekor satış!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com /Detay – ATV’de yayınlanan ve 26. bölümünde yetersiz reyting sebebiyle final kararı verilen Maraşlı dizisi yurt dışını fethetti. Bir süredir Fransa’nın Cannes şehrinde devam eden ve tüm dünyadan dizilerin görücüye çıktığı MIPCOM Fuarı’nda yer alan Maraşlı’nın satışı rekor kırdı.

Başrollerinde Alina Boz ve Burak Deniz’in yer aldığı Maraşlı dizisinin ilk bölümü ocak ayında yayınlandı. Dizide Alina Boz’un canlandırdığı Mahur ile Burak Deniz’in hayat verdiği Celal karakteri izleyiciler tarafından çok sevildi.

Maraşlı dizisi Türkiye’de o kadar çok ilgi gördü ki Alina Boz ve Burak Deniz kariyerlerinin çıkışını yaptı. Ancak dizi reytinglerde yeterince iyi sonuç alamadığı gerekçesiyle 26. bölümde final yaptı. Dizinin bitmesine çok büyük tepki gösteren izleyicileri sosyal medyada kampanyalar düzenledi ancak hiç kâr etmedi. İzleyiciler özellikle yapım şirketi TIMS&B Productions’ı dizilerine sahip çıkmamakla zorladı.

Düşük reyting sebebiyle final yapan Maraşlı'dan yurt dışına rekor satış! 7

Ancak çok ilginç bir şey gerçekleşti. Fransa’nın Cannes şehrinde devam eden ve tüm dünyadan dizilerin görücüye çıktığı MIPCOM Fuarı’nda yer alan Maraşlı, resmen rekor bir satışa imza attı. Fuar başladıktan sonra sadece iki günde 35’ten fazla ülkeye satışı gerçekleşen Maraşlı, Türk dizileri arasında birinciliğe yerleşti.

Maraşlı dizisi genç oyuncularının önüne yeni kapılar da açtı. Başrol oyuncusu Alina Boz, Maraşlı’dan sonra herhangi bir dizide rol almazken tercihini sinema filmi Bandırma Füze Kulübü’nden yana kullandı. Boz, yakında çekilmeye başlanacak filmde başrolü Deniz Can Aktaş ile paylaşacak.

Burak Deniz de Maraşlı’nın çekimleri sona erer ermez Ferzan Özpetek’in Disney için çektiği Cahil Periler isimli dizide rol almak üzere Roma’ya gitti. Burak Deniz çok yakında Şahmaran isimli dizide başrolü Serenay Sarıkaya ile paylaşacak.