Ana sayfa Sinema EDHO’nun İlyas’ı Ozan Akbaba’nın yeni projesi hazır!

EDHO’nun İlyas’ı Ozan Akbaba’nın yeni projesi hazır!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde İlyas Çakırbeyli karakterini Ozan Akbaba canlandırıyor. Koronavirüs ile ilgili ailesinde bir sıkıntı yaşanmadığını belirten oyuncu, her şeyin yolunda olduğunu söyledi.1982 Kars doğumlu oyuncu, küçüklüğünde Almanya’daki akrabalarının getirdiği kameralar sayesinde oyunculuk sevdasına tutulmuş.

Ozan Akbaba, “Oyunculuğa Kars’ta başladım, ayna karşısında. Serhat TV diye bir TV kanalı vardı, Kars’ta. Orada çocukların katıldığı bir programda play-back yapmıştım. Kısa filmler çektim. Hazır montaj tekniği vardı öylece gönlümü kaptırdım” diye konuştu.

Bir filmi veya diziyi izlerken kendisini kaptırdığını ve nasıl yapıldığını düşündüğünü anlatan Ozan Akbaba, büyük hayaller kurdu ve onları da gerçekleştirdi.

Youtube’da yayınlanan Bora Talat Oyacı’nın sunduğu Senaryo Sohbetleri programına katılan Ozan Akbaba, birçok kısa film yaptığını anlattı. Ozan Akbaba, bu dönemde dijital ile birlikte kısa film yapmanın kolaylaştığını söyledi.

Oyuncu, “Bizim işlerimiz biraz kalitesizleşti. Dünyayı geriden takip ediyoruz. Özellikle Hollywood tarafında. Onlar öncülük ediyor” diyerek sinema sektörüne eleştiri yaptı.

Ozan Akbaba, sinemanın aksiyon tarafında olmak istediğini bunu yönetmen veya yapımcı olarak da yapabileceğini, bazı projeleri de olduğunu belirtti.

Profesyonel anlamda uzun metraj sinema filmi yapma şansı olmadığını belirten oyuncu, ileride bunu da yapmak istediğini açıkladı. Yapımcı aradığı projeleri olduğunundan bahseden Ozan Akbaba, şöyle konuştu:

“Şu anda yapımcı aradığım projelerim var. Güzel bir hız filmi yapmak istiyorum. Onun projesi tamam, proje dosyası tamam. Oyuncuları tamam. En azından kafamda bunları bitirdim. Senaryosu kağıda döküldü. Yapım projesi kağıda döküldü. Sadece duygusal yaklaşmayı beceren bir insan ile yan yana gelmem lazım. Bana güvenecek ve ‘bu proje ayağa kaldırılmalı ‘diyecek bir insana ihtiyacım var.”

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz: