Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Elçin Sangu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Elçin Sangu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Elçin Sangu, 13 Ağustos 1985 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Elçin Sangu
Doğum Tarihi: 13 Ağustos 1985
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.69 m.
Kilosu: 59 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Açık Kahverengi
Saç Rengi: Bakır Kızıl
Annesi: Müyesser Ses
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/elcinsangu/
Evcil Hayvanları: Köpekleri Yoda ve Windu.

Elçin Sangu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Çerkez kökenli. Anne ve  babası çok küçükken ayrıldı. Tek çocuk. “Annem ve babam ayrıldığında henüz ilkokul yaşlarındaydım. Çok net hatırlıyorum o dönemleri. Aslında itiraf etmeliyim, üç yaşımdan beri olan her şeyi çok net hatırlıyorum. Annemler beş kardeş olduğu için bir sürü kadının olduğu bir evde büyüdüm. Yıllarca aynı evin içinde yaşadık ama ben büyüdükçe herkes evlenip sırayla evden gitmeye başladı. En son annemle ben kaldık evin içinde. Annem zaten arkadaşım gibi. Kendisi 49 yaşında, aramızda çok az yaş farkı var. 18 yaşında beni doğurmuş. Teyzemler de çok genç. O yüzden bir evin içinde sanki beş tane kız kardeşle güle eğlene büyümüş gibi hissettim hep.”

Çocukluk yılları: Sanatla ilgileneceği çocukken belli olanlardan. Hiçbir zaman ‘büyüyünce doktor olacağım, mühendis olacağım’ gibi cümleler kurmadı. “Tamamen sanatsal bir şey yapacaktım, çok iyi resim yapardım, dansa da çok istekliydim. Her şeyi aynı anda isteyip ‘ne yapacağım ben, şu an hiçbir şey yapmıyorum’ u yaşayan çocuklardandım. Üniversitede ‘Resim değil, dans değil, müzik’ dedim ve konservatuvara gittim. Daha çok enstrümana eğilimim vardı, önüme ilk kez bir org koyduklarında bir melodi çaldım. Oradan ailem, eşim dostum ‘Bu çocukta var bir şey’ diye konuşmaya başladılar. Kimse benden normal bir meslek beklemiyordu. Bir gün anneme kapıyı Roman kılığına girip açardım, bir gün Hint olurdum, hiç normal açmadım. ‘Sen ünlü olunca bu fotoğraflarını basına vereceğiz’ diye dalga geçiyorlardı o zamanlardan.”

Eğitim hayatı: Mersin Üniversitesi Opera bölümünden mezun oldu. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü burslu olarak kazandı.

Hayatının dönüm noktası: Tamamen tesadüfler ve koşullar doğrultusunda işin içine girdi. “Üniversiteden mezun olmuşum, sosyopat olmuşum, evdeyim. Annem yalvarıyor, geliyor gidiyor bana bir broşür getiriyor, Sahne Tozu Tiyatrosu diye. Ben de ergen gibi buruşturup atıyorum, ‘Gelme artık üstüme’ diye. Sonunda dayanamayıp gittim. Tamamen amatör bir ruhla. Kendi çabalarıyla kurmuşlar, Haldun Dormen onlara destek oluyor. O sırada insanlar depresyonda olduğumu bildikleri için ‘Şöyle bir görüşme var, bizi kırma git’ diyorlar, ben de istemeye istemeye girdim. Yönetmenle küçük bir takışma oldu ve olmadı iş. Ama o sırada videoları seyreden Başay (Okay) ‘Bu kız niye olmadı?’ diyor ve o benle çalışmak istiyor. Başay’la tanıştığımızın ikinci haftasında da ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ geldi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kiralık Aşk’ dizisinde canlandırdığı ‘Defne Topal’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Enerjik, eğlenceli, sempatik, idealist, çekingen.

Düşünce yapısı: Önsezileri kuvvetli, Çok dengeli biri değil ama sinirlenip delirdiğinde, sakinleşmek adına hemen eğlenmeye, kafasını dağıtmaya çalışıyor. “Daha esprili bir hale bürünüp, o sinirli anı şakaya çevirmeye çalışıyorum. Ama gerçekten iplerin koptuğu yerde de bir dengem yok, yakar yıkarım her yeri. Çok üzüldüğümde ise kendimi tamamen kapatıyorum. İlk birkaç gün bana asla ulaşılamıyor. Ama sette asla buna izin vermiyorum, modum hemen değişiyor. Üzgünsem bile eve dönünce kaldığım yerden devam ediyorum. Altıncı hissim çok kuvvetlidir. Birebir çıkan rüyalarım var. Rüya görmüyorsam bile bir konuda hislerim doğrultusunda bir kanıya vardıysam yüzde doksan doğru çıkar. Çok nadirdir yanıldığım. Esasında konu iş olunca her şeyi çok takıyorum çünkü mükemmel olsun istiyorum.”

İlk sinema filmi: Şenol Sönmez / Mutluluk Zamanı

Aşka bakışı: “İlk görüşte aşka inanmıyorum, bence birini tanıdıkça aşık oluruz. Aşıksam eğer çok eğlenceli, sadık, fazla korumacı oluyorum. Sabahları huzurla uyanıyorum.”

Elçin Sangu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayata bakışı: Eskiden daha kapalı, sakin, dingin ama yine eğlenceli ve enerjikti. Artık daha farklı hissediyor. “Çekingen ve nazik bir insandım. Oysa insan büyüdükçe hakikaten bir evrime uğruyormuş. Özgürleştim. Artık bir şeyleri konuşmaktan, ifade etmekten korkmuyorum. Bendeki en büyük değişim bu oldu. Benim için dünya korkunç bir yerdi. Belli başlı korkularımız hepimizin var elbette ama eskiden her şeyden korkardım. Aslında çoğu geleceğe yönelik ve çevreyle ilgili korkulardı bunların; karanlıktan ya da yalnızlıktan korkmak gibi değil. Bunun adı duygusal evrim bence. İnsan ne kadar kendi ayaklarının üzerinde durur ve işler başarırsa o kadar korkusuzlaşıyor.”

İş hayatına bakışı: Kendisine güzel kadın yerine ‘işini çok iyi yapar, iyi oyuncudur, çok da iyi insandır’ denmesinden daha çok mutlu oluyor. Gelen teklifleri dikkat ederek seçiyor. “Şöhret, aslında çok hoşlanmadığım bir durum. Sanki daha önce yokmuşsun gibi hissettiriyor. Halbuki ben zaten bu işi yapıyordum, benim için bir şey değişmedi sadece işin geri dönüşü farklı oldu. Ama şunu biliyorum ki; ben üstüme düşeni yaptım ve karşımdaki de mesajı aldı. Gelen tekliflerde yapamayacağım, beni aşacak bir durum varsa ya bunu konuşup çözmenin yoluna bakarım ya da ‘Ben yapamayacağım, teşekkür ederim’ derim. Kafamı yastığa koyduğum zaman ‘ben ne yaptım?’ demeyeceğim her şeyi yapabilirim. Önemli olan bu benim için. Kendi ruhuma zarar vermeyecek şekilde olan her şeyi yaparım. Kimsenin hayır demeyeceği bir teklif bile gelse beni huzursuz edecek ve mutlu olmayacaksam kabul etmem. Çıplaklık beni zorlar. Çünkü karakterim öyle bir karakter değil.”

Kariyer planı: Hedefi, işin sadece popüler dizi tarafında yer almak değil, bağımsız filmler, festival filmleri gibi daha geniş açılabileceğim alanlarda da yer almak istiyor.

Gelecek Hayali: Yurt dışı hedefi de var. “Herkes bu soruya “evet yurt dışı hedefim var” diye cevap veriyor ama bunun çok da kolay bir şey  olmadığını biliyorum. Öyle 3-4 ay gidip Amerika’da kalmakla gerçekleşecek bir hayal değil bu farkındayım. Türk dizilerinde oynayıp yurt dışında tanınır olmak farklı, doğrudan Amerikan pazarında iş yapmak farklı şeyler. Zor. Olsa ne güzel olur ama gerçekten zor bir yolculuk.”

Kaygıları:  Ekrandaki hikayelerin tek tip olmasından endişe duyuyor.  Televizyonda bu kısır döngüyü aşabilmek için yapımcı, yayıncı ve   oyuncunun da taşın altına ellini koyması gerektiğini düşünüyor.

“Benim şu anda iş yapamamamın tek sebebi bu. Bazı okuduğum işlerde 10 sene önce izlediğim işi görüyorum. Hiçbir değişiklik yok O yüzden şu an ısrarla farklı bir hikaye diyorum. Fantastik hikayeye de varım yeter ki sıkıldığımız hikayelerden bir tane daha olmasın. Belki bana diyecekleri ki kaç yıldır sektördesin de sıkıldın? Ama ben seyirci olarak da konuşuyorum. Aynı şeyleri izlemekten sıkıldım nasıl içinde olayım? Strangers Things izledikten sonra başka bir şey izleyesim gelmiyor, çıtam yükseliyor ben ne yapayım?”

Rol modeli: Rol model aldığı kimse yok. Erkek de olsa kadın da olsa herkesi izleyip oyunculuk adına alabileceklerini almaya çalışıyor. “Özellikle kadın oyuncu olduğum için başka bir kadın oyuncuyu rol model almak bana saçma geliyor. Cinsiyet gözetmeksizin oyuncu oyuncudur. Öbür türlüsü taklide girer.”

Erkekte çekicilik kriteri: Yüz hatları keskin ve kemikli, kaş ve göz seviyesi birbirine yakın, bakışları net, boş bakmayan erkekleri çekici buluyor. “Boş baktığı zaman anlıyorum.”

Elçin Sangu kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En zayıf noktası ne? Çok çabuk ikna edilmek gibi bir zaafı var.” Güvenle alakalı. İnsanlara çabuk güvenmiyorum, ama o duvarı aştığım an hemen ikna oluyorum. Çok çabuk insanları sevip, hayatıma alabiliyor, yeri geldiğinde de hayal kırıklığı yaşayabiliyorum.”

Evde ne yapar? Evde olduğu zamanlar mutfakta olmayı seviyor. “Güzel yemek yaparım. Hamur bağımlısı olduğum için makarna türevi yemekler sevdiklerim arasında.”

En çok ağladığı film? Kefernahum.

En çok güldüğü film? ‘Deadpool 1’ ve ‘Ölümlü Dünya’ya filmlerine çok gülüyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- İyi Günde Kötü Günde / Leyla Ertekin

2018/2019 – Çarpışma / Zeynep Tunç

2018 – Yaşamayanlar /Mia

2015-/2017-Kiralık Aşk / Defne Topal

2014 – Kurt Seyit ve Şura /Güzide

2013 – Bir Aşk Hikayesi /Eda Çağlar

2015- Sevdam Alabora / Zeynep

2019 Sen de Gitme/ Burcu

2012 – Aşk Kaç Beden Giyer /Nehir

2010- Öyle Bir Zaman Geçer ki /Jale

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Kız Meselesi

2020- 9 Kere Leyla/ Nergis

2017 – Mutluluk Zamanı /Ada

ÖDÜLLERİ

2015- 1. Cypaparazzi Ödülleri /En İyi Çıkış Yapan Oyuncu

2015- 42. Altın Kelebek Ödülleri/En Yakışan Çift (Defne-Ömer)/Kiralık Aşk

2015- 6. İTÜ İşletme Mühendisliği Sosyal Medya Ödülleri /En Sosyal Kadın Oyuncu

2016-14. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri /En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu

2016- Yeditepe Üniversitesi 4. Dilek Ödülleri / En İyi Kadın Oyuncu

2016- 11. Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri /En İyi Dizi Çifti (Defne-Ömer) /Kiralık Aşk

2016- Ege Üniversitesi 5. Medya Ödülleri /En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

2016- 3. Mersin Altın Palmiye Ödülleri /Yılın Kadın Dizi Oyuncusu

2016- Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Medya Oscarları Ödülleri /En İyi Kadın Oyuncu

2016- YBU 1. Medya Ödülleri /En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

2016- 10. GSÜ EN Ödülleri/    En İyi Dizi/Sinema Kadın Oyuncu

2016- İstanbul Aydın Üniversitesi 12. İletişim Ödülleri /Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu

2016- MGD 22. Altın Objektif Ödülleri /En İyi Romantik & Komedi Dizisi Kadın Oyuncu / Kiralık Aşk

2016- Televizyondizisi.com / 2016 Yılının En İyi Kadın Oyuncusu

2016-43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu

2017- 1. Türkiye Çocuk Ödülleri /En İyi Kadın Dizi Oyuncusu