Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Emre Dinler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Emre Dinler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Emre Dinler, 1 Ocak 1995 tarihinde Hatay’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu ve model.

Adı: Emre Dinler
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1995
Doğum Yeri: Hatay
Boyu: 1.90 m
Kilosu: 78 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Yeşil
Kardeşleri: İki kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/dinleremre

Emre Dinler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Aile konusunda kendisini çok şanslı hissediyor. “Müthiş bir  ailede büyüdüm. Üç kardeşiz. Bir abim ve bir kız kardeşim var. Annem ve babam harika insanlar. Kendileri çok iyi eğitim almadıkları için bizim okumamızı çok istediler ve bu konuda her zaman önümüzü açtılar.

Çocukluk yılları: Çocukluğunu her zaman keyifli ve güzel hatırladığını söylüyor. Hatay’da yaşadığımız için de sokakta büyüdüm diyebilirim. O coğrafyanın insanı sıcakkanlı olur Akdeniz insanı, net olur. Ben de öyleyim. İstanbul’a ilk geldiğimde çok şaşırmıştım o yüzden. ‘Ben nereye düştüm ya?’ dediğimi hatırlıyorum. İnsanların kafasında hep bir hesap var. Hep bir menfaat kovalama hali var.  Hatay’da doğup büyüdüm. Sokak kültürüne çok hakimim o yüzden. Birçok şey yaşadım ve gördüm.”

Eğitim hayatı:  Muğla Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: 2013 yılında yapılan Miss&Mr Model of Turkey Yarışması’na katılarak 3. oldu ve mankenlik hayatına başladı. “Hatay doğumluyum ve orada büyüdüm. Daha sonra Üniversite’yi kazanıp Muğla Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldum. Üniversite döneminde modelliğe başladım. Türkiye’de birçok marka ve modacı ile çalışıp, defile ve çekimlerde yer aldım. İlerleyen zamanda küçüklükten beri hayalini kurduğum oyunculuk mesleği için İstanbul’a yerleşip eğitimini almaya başladım ve halen de devam ediyorum. Yaşadığım bölgede bu işi yapan insan yoktu. Beni yönlendiren biri de yoktu. Dolayısıyla oyunculuk eğitimine yönelme şansım olmadı. Sosyoloji okudum zaten üniversitede. Bu işi yapan insanlara ‘Nasıl gelişiyor bu süreç?’ diye baktığınızda; Çağatay Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ gibi örnekleri görüyorsunuz ki hepsini de çok müthiş buluyorum bu anlamda. O yüzden ‘Neden olmasın ya?’  fikri geldi. Ama tabii sonra oyunculuk eğitimi aldım ve hala almaya devam ediyorum.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2018 yılında, ‘Söz ’dizisinde canlandırdığı ‘Tahir Gümüş’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Sol Yanım’ dizisinde canlandırdığı ‘Barbar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal:  Oyunculuk ve mankenlik dışında boş zamanlarında izlemeyi, gezmeyi, araştırmayı ve keşfetmeyi seviyor. “Dünyada farklı kültürleri,  şehirleri ve tarihi yapıları görmeyi seviyorum.”

Düşünce yapısı: Pandemi sürecinde ciddi bir sorgulama süreci yaşamış. “Birçok sektörde olduğu gibi doğal olarak bizlerin de işlerini etkiledi. Uzun bir mola süreci oldu. Tabi ki bende bu süreci en verimli şekilde geçirmeye çalıştım. Daha fazla sorgulama ve düşünme süreci yaşadım. Kendi içime dönüp kendimi geliştirmeye odaklandım. Bununla birlikte kitap okuyup, film izleyerek geçen bir süre oldu. Artık inancım tam eski normale dönmek için kısa bir zamanımızın kaldığı fikri.”

Mutluluk kaynağı: Kendini ekranda ilk gördüğü anın hayatında en mutlu olduğu anlardan biri olduğunu söylüyor. “Bu meslek zor ve meşakkatli bir serüven. Eğitim süreci, projeler arası bekleme zamanı ve görüşmelerin olduğu dönem biraz da sabır isteyen zor bir dönem. İçinizde bu mesleğe dair bir sevgi ve hırs yoksa asla yapılacak bir meslek değil. İçerisinde fazlasıyla emek ve sevgi barındırıyor. Tüm bu zorlu süreçlerden sonra sette bulunduğunuz ilk gün ya da kendinizi ekranda ilk gördüğünüz gün yapmış olduğunuz bütün çabanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Benim için de böyleydi. Kendimi ekranda gördüğüm ilk gün en mutlu olduğum andı.

Aşka bakışı: “Aşk benim için ucu sonu belli olamayan, mantığın işlemediği kalbinde bir heyecan, karnında da ufak bir ağrıyla geçen belirsiz bir dönem. Bir dönem diyorum çünkü geçici. Asıl olan sevgi. Ne yaşanılırsa yaşansın insanın içinde kalan tek şey sevgi oluyor. Aşk bence geçici bir şey. Hızlı bir kalp çarpıntısı, karında bir ağrı… Ama geçiyor mutlaka.  Asıl olan sevgi. O insanla paylaşımını alışkanlık haline getirmek, birlikte sıkılmadan vakit geçirebilmek… Yanında rahat olmak, özgür hissetmek, hiç kısıtlanmadan her anını istediğin gibi yaşayabilmek. Bunlar daha değerli bence. Ben herhalde birisine en fazla üç ya da beş ay aşık kaldım. . O kalp çarpıntısının ömrü o kadar ama zaten. Sonra devreye başka şeyler giriyor. Kısa bir dönem aşk acısı çekmiş olabilirim.”

Emre Dinler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Hayata bakışı: Hayatta en sevdiği kavramlar, özgürlük, rahatlık, kendin olma hali, özgüvenli olmak. “Kendini yaşamak bir çeşit serserilik bence. Hayata böyle bakınca serseri bir yanım var. Ancak çapkın bir insan değilim.”

İş hayatına bakışı: Hiçbir zaman oldum demiyor, kendini geliştirmek için  oyunculuk eğitimi almaya devam ediyor. ”Güzel olmak insanların size dönüp bakmasını sağlıyor ama sonrası yine eğitime dayanıyor. İstediğiniz kadar yakışıklı olun, çok iyi fırsatlar çıksın önünüze, performans gösteremediğiniz sürece hiçbir şey olmaz. Bunu da işin içine görünce öğreniyorsunuz tabii. Yakışıklı olmak kapı açıyor ama oradan girmenize yetmiyor. Sonrasında kapıdan çevrilmeniz de bir o kadar hızlı olabilir. İyi oyunculuk aranıyor ve o öne çıkıyor. Üzerine yeteneğinizi koyamadığınız bir görselliğin tek başına bir şey ifade edeceğini hiç sanmıyorum uzun vadede.”

Kariyer planı: Arkadaşlarının ve çevresindeki insanların yönlendirmesiyle  Miss&Mr Model of Turkey Yarışma’sına katılma kararı aldı. “Elde etmiş olduğum derece ile modellik serüveni başladı. Aslında modelliğe başlama nedenim oyuncu olmak istememdi. Hem modellik yapıp hem de oyunculuk eğitimi almaya başladım. Son yıllarda modellik yapmıyorum. Bütün enerjimi oyunculuk için harcıyorum. Önceliğim bu meslekte kendimi geliştirip iyi bir oyuncu olmak.”

Gelecek Hayali:  10 yıl sonra güzel işler yapmış, birçok önemli projede yer almış, kendinden emin, ayakları yere sağlam basan, iyi bir oyuncu olma hayali kuruyor. “İnancım, isteğim bu şekilde. Bunun hayalini kurarak sürekli kendine geliştiren, çalışan biriyim. Umarım 10 yıl sonra hayallerime ulaşmış olurum.”

Kaygıları: Ekonomik konulardan kaydı duyuyor. “Gündeme dair kaygılandığım çok şey var tabii ama şu an en büyük sorunlardan biri ekonomi. Herkes gibi ben de kaygılıyım. Son dönemde en çok canımı sıkan konuların başında da sokak hayvanları geliyor. Sokak, hayvanlarındır. Onların doğal yaşam alanları. Onlara yapılan eziyet çok canım sıkıyor. Bu konuda hepimizin daha duyarlı olması gerekiyor.”

Neye tahammül edemez? Kendini beğenmiş insanlara tahammül edemiyor. “Daha doğal ve samimi insanlar ilgimi çekiyor.”

Kimlere hayranlık duyar; Halit Ergenç ile Al Pacino beğendiği ve örnek aldığı oyuncular arasında yer alıyor.

Mutfakla arası nasıl? Yemek yemeyi çok seviyor ancak yapma konusunda çok iyi değil, “Yeme kısmında Hataylı olup İstanbul’da yaşamak fazlasıyla zor. İyi yemeklerin olduğu bir yerden geliyorum. Üstelik annem harika yemekler yapıyor. Böyle bir ortamda büyüyüp İstanbul’da lezzetli bir yemek aramak resmen bir işkence. Çok şükür bazı dönemlerde ailemin yanına Hatay’a gidip rahat bir nefes alabiliyorum.”

DİZİLERİ

2018- Söz/ Tahir Gümüş

2018/2019- Gülperi/Mesut

2020/2021- Sol Yanım / Barbar

2021/2022- Yasak Elma/ Ömer Kurtoğlu