Ana sayfa Dizi Haberleri Emre Törün, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’dan sonra TRT1’in yeni dizisinde!

Emre Törün, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’dan sonra TRT1’in yeni dizisinde!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 11 Mart 1972 doğumlu olan usta oyuncu Emre Törün, uzun zamandır ekranlarda yer alan isimlerden birisi… En son Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde İstihbaratçı Nevzat karakteri ile yer alan oyuncu, neredeyse 3 yıldan fazla süredir izleyicilerin karşısına çıkmamıştı.

Daha önce kariyerinde birçok farklı role hayat veren Törün, iddialı yapımlarda yer aldı. Kara Melek, Arka Sokaklar, Güneşi Beklerken, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi projelerde izlediğimiz oyuncu, farklı sinema filmlerinde de bulundu…

Emre Törün, EDHO’nun ardından ekrana uzun bir ara verdi ama artık dönüş zamanı geldi. Oyuncu, TRT1’in yeni yılda yayına alacağı çok iddialı yeni dizisinin kadrosuna katıldı.

Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu ve Ahmet Kural’ın başrolünde yer aldığı Kıbrıs Ada Kışı dizisinde artık Törün de var. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre Emre Törün, Makarios rolüne hayat verecek. 1964-1974 arasındaki dönemi anlatacak olan Kıbrıs Ada Kışı dizisi, Kıbrıs Türklerinin yaşadıkları acılı günleri ekrana taşıyacak.

Emre Törün, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'dan sonra TRT1'in yeni dizisinde! 7

Emre Törün’ün canlandıracağı Makarios ise, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanıydı. Kıbrıs’ın Yunanistan ile birleşmesi amacıyla başlatılan Enosis hareketinin önderleri arasında yer almıştır. Emre Törün, çok zorlu bir rolde ve Türkiye’de pek de iyi hatırlanmayan Makarios’u oynayarak aslında bir risk de almış oluyor.

Emre Törün, 1964-1974 yılları arasında geçen ve Kıbrıs Türk halkının yaşadığı zulmü ekrana yansıtacak olan çok iddialı projeyle yeniden dizilere dönüş yapmış olacak. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte hikaye sona erecek.