Ana sayfa Dizi Haberleri En rahatı Yasak Elma! Fox TV yeni dizi çılgınlığı başlattı, erken finallere hazır olun!

En rahatı Yasak Elma! Fox TV yeni dizi çılgınlığı başlattı, erken finallere hazır olun!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Diziler konusunda son yıllarda çok iddialı projelerle ortaya çıkan, ancak bir türlü izleyicilerin sadakatle seyrettiği ve uzun süren diziler yapamayan Fox TV için, yeni bir dizi çılgınlığı başlıyor.

Kusursuz Kiracı dizisinin altıncı bölümle final yapmasının ardından, Mahkum dizisinin de düşen reytingleri ile finale göz kırpması dikkatlerden kaçmıyor. Bir Peri Masalı dizisi çarşamba rekabetinde istenilen noktaya ulaşamazken, İyilik dizisi de Cuma akşamları için düşmekte olan reytingleri ile olumsuz bir noktaya doğru sürükleniyor. İşte böyle bir ortamda pazar günleri Tozluyaka dizisi ayakta kalmak için direniyor ve yeni dizi Darmaduman’ın da tanıtımları paylaşılmaya başlandı.

En rahatı Yasak Elma! Fox TV yeni dizi çılgınlığı başlattı, erken finallere hazır olun! 8

Şu anda elinde 6 dizisi bulunan ve bunlardan 5’ini yayınlayan Fox TV, sadece pazartesi akşamları Yasak Elma dizisinden gelen reyting sonuçları ile memnun olabiliyor. Salı günleri artık Kusursuz Kiracı yok. Çarşamba günleri Bir Peri Masalı dizisi ne yazık ki izleyiciden beklenen ilgiyi göremiyor. Cuma akşamları İyilik dizisi iyi başladı ama Yalı Çapkını dizisinin güçlü çıkışından olumsuz etkilendi. Yargı ve Teşkilat gibi iki güçlü yapımın karşısında ise gençlik dizisi olan Tozluyaka, olabileceğinin en iyisini sergiliyor.

Fox TV dizileri için son yıllarda final haberleri sıklıkla geliyor ve bu durum da kanalın normali haline geldi. Darmaduman isimli yeni dizide çok etkili oyuncular yer alacak. Mert Yazıcıoğlu, Aslıhan Malbora, Aytaç Şaşmaz ve Hafsanur Sancaktutan gibi çok önemli 4 oyuncuyu bir araya getiren dizi ilgi çekti. Beverly Hills dizisinin yerli uyarlaması olması noktasında da izleyicilerin Darmaduman isimli yapıma şans tanıması bekleniyor.

Bu dizilerin yanı sıra Fox TV’nin yapım şirketleri ile anlaşmalar yaparak 10 kadar yeni dizi için sipariş verdiği bilgisi de basına yansıdı. Yani kanal yönetimi, elindeki 6 dizinin yanına 10 dizi daha yaptıracak. Bu da demek oluyor ki, elindeki diziler dahil bu yapımlardan birçoğu için erken finaller kapıda…

En rahatı Yasak Elma! Fox TV yeni dizi çılgınlığı başlattı, erken finallere hazır olun! 9

Fox TV’nin Disney Plus gibi bir platformu da düşünerek dizilere makul süreler vermesi ve platformun da yeni içerik elde etme noktasında Fox TV’nin bütçesini faydaya dönüştürmesi iyi bir strateji olacaktır.

Acaba Fox TV yetkilileri hazırlanma aşamasındaki bu yeni dizileri de erken final yapan olur ise hemen yenisini yayınlarız mantığı ile mi hazırlatıyor, yoksa Disney Plus’ın içerik zenginliğini de düşünerek mi hareket ediyor?

İşte bu sorunun yanıtı da önümüzdeki dönemde önemli olacaktır. Fakat bir başka gerçek var ki, artık izleyiciler Fox TV dizilerinin her an yayından kaldırılabileceği endişesi yaşadığı için biraz temkinli yaklaşmaya devam ediyor.

Yeni dizilerin çok etkileyici oyuncu kadrosunun olmasının da izleyicinin bu olumsuz bakış açısını olumluya çevirmeye yetmeyeceğini de değerlendirmek gerekiyor. Bu noktada Darmaduman dizisi iyi bir sınav niteliği taşıyacak gibi gözüküyor.

Fox TV dizilerinin yükselmesi için, öncelikle izleyicideki bu olumsuz bakış açısının değiştirilmesine ihtiyaç bulunuyor.