Ana sayfa Dizi Haberleri En tartışmalı dizi Kızılcık Şerbeti! Show TV’nin riski büyük, ya çok sevilir ya da çok eleştirilir!

En tartışmalı dizi Kızılcık Şerbeti! Show TV’nin riski büyük, ya çok sevilir ya da çok eleştirilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Kızılcık Şerbeti dizisi yeni sezonun en dikkat çeken yapımlarından birisi olmaya aday gözüküyor. Bunun altında yatan neden ise kültürel farklılıkların bir arada yaşamaya ve aynı değerleri paylaşmaya engel olmadığı gerçeğini hedeflemesi olacak.

Türkiye’de siyasi kamplaşma ve kavgalar ne kadar fazla olsa da halk arasında yaşam tarzına tahammül ve birbiri ile ortak kültürel noktalar üzerinden yaşam kurma bilinci de o kadar gelişmiş durumda. Türkiye’de farklı kültürlerin bir arada yaşama dinamizmini ortaya çıkarma hedefi taşıdığı anlaşılan Kızılcık Şerbeti dizisi, halk arasında büyük bir ayırım ve kamplaşma olmadığı gerçeğinden hareket ederse çok başarılı bir sonuç ortaya çıkabilir.

Milliyet gazetesi televizyon yazarlarından Sina Koloğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bilgiler arasında Kızılcık Şerbeti dizisinin yapımcısı Faruk Turgut’un mesajları hemen dikkatleri çekiyor.

Barış Kılıç, Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Settar Tanrıöğen, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör ve Müjde Uzman gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı dizinin aslında neyi sorgulayacağı sorusu üzerinden hareket ederek bir mesaj paylaşan Sina Koloğlu, dizinin yeniden gündeme gelmesini de sağladı.

En tartışmalı dizi Kızılcık Şerbeti! Show TV'nin riski büyük, ya çok sevilir ya da çok eleştirilir! 9

Faruk Turgut, dizinin hikayesiyle ilgili şöyle konuştu: “‘Laik, seküler bir kadının, muhafazakar bir aileye dünür olması ve çocukları üzerinden, karşıdaki insanları anlayıp, onlarla empati kurup, ön yargılarından arınmasını anlatıyoruz.”

Faruk Turgut’un bu sözleri aslında bir hikayeden daha çok şey anlamına geliyor. Bu sözler birçok ailenin şu anda yaşadığı gerçekliği de gözler önüne seriyor. Yani halk arasında Kızılcık Şerbeti dizisinin konusunda da belirtildiği üzere, farklı kültürlerde ve birbirlerine zıt gibi görünen birçok ailenin huzurlu ve ortak değerler üzerinden yaşadığı gerçeğini gösteriyor.

En tartışmalı dizi Kızılcık Şerbeti! Show TV'nin riski büyük, ya çok sevilir ya da çok eleştirilir! 10

Faruk Turgut, Kızılcık Şerbeti dizisinin temel öğesini de şu sözlerle anlattı: “Yaşam tarzından hoşlanmadığınız bir aileye kızınız gelin olarak giderse ne yaparsınız? Biz bunu soracağız topluma. İnsanlar da, kendilerine göre bunu yorumlayıp, empati kurup karakterlerle, durum değerlendirecek. Bizim yapmak istediğimiz temel şey bir aşk meselesi. Tarafları toplumun şu an içinde bulunduğu durumlardan etkilenerek kurguladık.”

Faruk Turgut’un sözlerinde bahsettiği bu durum hikayede gerçekçi bir şekilde ele alınır ise Kızılcık Şerbeti dizisinin toplumsal yaşama katkısı olumlu olacaktır. Ancak bu dizide yapılacak abartılar ve tepkilerin de olumsuz yansıyacağı ve gereksiz tepkilere neden olabileceği de hesap edilmelidir.

En tartışmalı dizi Kızılcık Şerbeti! Show TV'nin riski büyük, ya çok sevilir ya da çok eleştirilir! 11

Kızılcık Şerbeti dizisinin toplumsal yaşama katkı sunma noktasında bir proje olmadığını bir dizi olduğunu düşünerek ekran başına geçecek olan milyonlarca izleyici var. Ancak bu izleyiciler de dizideki olaylardan gerçek yaşamda yaşanıyormuş gibi etkilenecektir. Bu nedenle de dizinin senaryosunu yazanları çok dikkatli bir dil kullanmaları, oyuncuların ve set ekibinin toplumsal barışa hizmet etme noktasından hareket etmesi çok önemli gereklilik olarak gözüküyor.