Ana sayfa Dizi Haberleri Engin Altan Düzyatan nihayet günümüze dönüyor! Oyuncu yeni projesini seçti!

Engin Altan Düzyatan nihayet günümüze dönüyor! Oyuncu yeni projesini seçti!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Uzun süredir dönem dizileriyle ekrana gelen Engin Altan Düzyatan, nihayet günümüzde geçen bir hikayeyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Üstelik ünlü oyuncu bu kez dijital bir platformu tercih etti.

Tiyatro kökenli bir oyuncu olan Engin Altan Düzyatan, 2001 yılında Ruhsar dizisiyle setlere adım atmıştı. Ardından Yedi Tepe İstanbul, Mühürlü Güller, Sıla, Kapalıçarşı gibi birçok başarılı dizide rol almıştı. Başarılı oyuncu 2014 yılında TRT 1 dizisi Diriliş Ertuğrul’da başrolde yer aldı.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş günlerini anlatan dizide Düzyatan Ertuğrul Gazi’yi canlandırdı. Engin Altan Düzyatan bu diziden sonra Kurşun dizisinde rol aldı. 70’li yıllarda geçen dizide başarılı oyuncu bir savcıyı canlandırdı. Ancak dizi uzun ömürlü olamadı.

Engin Altan Düzyatan nihayet günümüze dönüyor! Oyuncu yeni projesini seçti! 7

Engin Altan Düzyatan son olarak Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde rol aldı. Halen TRT1’de devam eden dizi yüksek bütçesine rağmen reytinglerden bir türlü istenilen sonucu alamadı. Barbaroslar dizisi, ikinci sezonda devam edecek mi, henüz net değil. Ancak dizi devam edecek olsa bile Engin Altan Düzyatan kadroda olmayacak.

Düzyatan’ın yakında Barbaroslar dizisinde ayrılacağı çok uzun süre önce gündeme gelmişti. Ancak resmi açıklama hiç yapılmamıştı. Başarılı oyuncunun yeni projesinin ortaya çıkmasıyla Barbaroslar dizisinden ayrılacağı da resmen ortaya çıkmış oldu.

Engin Altan Düzyatan 2014 yılından bu yana rol aldığı dönem dizilerinin ardından nihayet günümüze dönüyor. Düzyatan’ın Gold Film’in BeinConnect için çekeceği Rehber isimli dizide başrol oynayacağı ortaya çıktı. Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu’nun yazdığına göre Rehber isimli sekiz bölümlük dizi yatılı okulda okuyan üç kızın gerilim dolu hikayesi kısaca.

Yönetmenliğini Ketche olarak bilinen Hakan Kırvavaç’ın üstleneceği dizinin çekimlerine mayıs ayında başlanacak. Dizideki kadın karakterler için Büşra Pekin ve Funda Eryiğit’le görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Engin Altan Düzyatan yeni dizisinde bir öğretmeni canlandıracak.