Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş gösterdi ki Can Yaman, Demet Özdemir’den daha profesyonel!

Erkenci Kuş gösterdi ki Can Yaman, Demet Özdemir’den daha profesyonel!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Erkenci Kuş dizisi 26 Haziran 2018 tarihindeki ilk bölümüyle izleyicilerin gönlünü kazanmaya başlamıştı. Kısa sürede büyük beğeni toplayan yapım reyting rekorları kırınca geçtiğimiz yaz ayının flaş dizisi oldu.

Salı akşamları izleyicilerle buluşan dizi, normal sezona geçince yerini Ufak Tefek Cinayetler’e bırakarak Cumartesi günlerine alındı. Bu değişikliğin bir kan kaybı yarattığı reytinglerin ciddi şekilde düşmesi ile ortaya çıktı. Tabii ki diğer kanallardaki farklı dizilerinde bu reyting düşüşünde etkisi vardı.

Ancak Erkenci Kuş, arkasına öyle bir rüzgar almıştı ki, dizi reytingleri ilk bölümlerinden daha da az olsa sezon boyunca yine ekranda eğlenceli ve izlemeye değer bir yapım olarak kaldı.

Demet Özdemir ve Can Yaman uyumu o kadar tuttu ki, dizi senaryo sorunlarına rağmen, birbirine benzer sahnelere rağmen 51. bölüme kadar gitmeyi başardı.

Burada Demet Özdemir’i müthiş komedi performansının da katkısı çok büyük oldu.

Can Yaman ise ilk başlarda Özdemir’in gerisinde gibi gözükse de sonrasında fiziksel özelliklerine değil de oyunculuğuna odaklanan seyircilerin takdiriyle yükseldi.

Her ikisi de çok iyi uyum yakaladı. Hem sette hem set dışında…

Haklarında aşk yaşadıkları haberleri çıktı. Hem de uzun süre ve sıklıkla… Ancak her ikisi de setteki işlerine bu durumu yansıtmadı. Olumsuz bir imaj vermedi.Yani diziye zarar gelmesini engelledi.

Erkenci Kuş gösterdi ki Can Yaman, Demet Özdemir'den daha profesyonel! 9

Erkenci Kuş için en azından Ocak ayına kadar aralıksız devam etme kararı verildi. Yaz aylarında yeniden salı günlerine dönmesine rağmen düşen reytingler, senaryoya yönelik eleştirilerin yükselmesi, dizinin hemen her hafta izleyici kaybetmesi ile sonuçlandı.

Senaryo toparlanmaya çalışılsa da aslında çok geç kalınmıştı. Sonuç olarak Erkenci Kuş 26 Haziran 2018 tarihinde başladığı yolculuğuna 6 Ağustos 2019 tarihinde 51. bölümüyle nokta koydu.

Peki diziden geriye neler kaldı?

1- Müthiş bir dizi çifti ortaya çıktı. Yeni projelerde buluşurlar ise Can Yaman ve Demet Özdemir, yeniden başarılı olabilir.

2- Yurt dışına uzun yıllar satılabilecek bir proje oluştu. Dizinin en son İspanya’ya satılması da bu konuda önemli fikir verecektir.

3- Romantik komedi dizilerinden hep aynı formül ile reyting geleceği düşüncesi kırıldı. Senaryoda bazen de ciddi dönüşler yapıp izleyicileri şaşırtmak, yeni bir yön vermek şart. Çukur dizisi işte bu değişimi çok iyi yapıyor.

4- Can Yaman’ın ne kadar profesyonel bir oyuncu olduğu ortaya çıktı… Yaman’ın instagram hesabını baz alırsak, dizi başladığından final yapana kadar o kadar çok paylaşımda bulundu ki… Hem setten fotoğraflar paylaştı hem Demet Özdemir ile set içindeki videoları paylaştı hem bölümlerin fragmanlarını paylaştı hem diziden güzel bulduğu sahneleri paylaştı hem sosyal medyadaki yankılarını daha dizi devam ederken instagram hikayeden yayınlandı.. Daha bu maddelere eminiz izleyicilerin de ekleyeceği çok not olacaktır. (Final bölümünün sosyal medya yankısını bile instagram hikaye bölümünde yayınladığını ekleyelim.)

5- Demet Özdemir’in Can Yaman kadar profesyonelce davranmadığı da ortaya çıktı. Bu noktada da Özdemir’in instagram hesabından yaptığı paylaşımları baz alacağız. Özdemir, patneri kadar diziye yönelik yoğun bir tanıtım kampanyası sergilemedi. Partneri kadar dizinin algısını ve gücünü artıracak paylaşımlara yönelmedi. Fragmanları bile çok az sayıda yayınladı. Diziden ve setten pek de fazla paylaşım yapmadı. Can Yaman adeta diziyle yaşadığını sergilediği paylaşımlarına rağmen Demet Özdemir kendi markasını güçlendirmenin çabası içindeydi.

Can Yaman ile Demet Ödemir’in instagram paylaşımlarını şöyle geriye doğru bir tarayın ve 1 yıl öncesine gidin. Can Yaman, adeta Erkenci Kuş ile yaşamış, Demet Özdemir ise bu konuda bir hayli geride kalmış…

Finale gelelim… Can Yaman harika bir paylaşım ile dizeye duygusal bir vedada bulundu. Demet Özdemir ve ekip arkadaşlarına veda mesajında özel dokunuşlar yaptı. Bu konuyla ilgili haberimiz için lütfen tıklayınız….

Ancak benzer bir yaklaşımı Demet Özdemir’den göremedik… Özdemir’in veda paylaşımı bir cümlelikti ve Can Yaman gibi duygusal yoğunluğu yüksek değildi.

İki ünlü ismin paylaşımlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Erkenci Kuş gösterdi ki Can Yaman, Demet Özdemir'den daha profesyonel! 10

Erkenci Kuş gösterdi ki Can Yaman, Demet Özdemir'den daha profesyonel! 11