Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş’un senaristi Aslı Zengin’den romantik komedi dizileriyle ilgili büyük itiraf!

Erkenci Kuş’un senaristi Aslı Zengin’den romantik komedi dizileriyle ilgili büyük itiraf!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Erkenci Kuş dizisinin senaristi Aslı Zengin, son dönemde bir hayli öne çıkan isimlerden birisi oldu. Magazin Noteri programına katılan Aslı Zengin, bugüne kadar önemli yapımların perde arkasındaki başarılı isim olarak biliniyor.

Çilek Kokusu, Kiraz Mevsimi, No 309, Erkenci Kuş gibi romantik komedi yapımlarının başarısının altında Asıl Zengin imzası bulunuyor. Bay Yanlış dizisinin de senaristi olan Aslı Zengin, son dönemde ise Alperen Duymaz’ın başrolünde yer aldığı Erkek Severse isimli yeni dijital dizi ile dikkatleri çekti.

Magazin Noteri programında aşk olmadan bir dizi olmayacağını söyledi. Dram hikayelerinin kendi konusu olmadığını, bu tür konularda kendisinin de ağladığını ve duygusal birisi olduğunu belirten ünlü senarist, bu nedenle romantik komedi hikayeleri yazmayı tercih ediyor.

Aslı Zengin, “Ben dramayı yazsam, kahrolurum, hasta olurum. Benim için romantik komedi iyi, ben çok mutluyum” diye konuştu. Dizilerde herkesin beğenisine hitap etmenin mümkün olmadığını belirten ünlü senarist, romantik komedinin hayal satmak olduğunu ifade etti.

Erkenci Kuş'un senaristi Aslı Zengin'den romantik komedi dizileriyle ilgili büyük itiraf! 7

Aslı Zengin, şu sözleri kullandı: “Herkese hitap etmek mümkün değil. Hele ki benim alanım romantik komedi, hayal satıyoruz. Zaten senaryo 7 tane masalın etrafında dönüyor. En önemli masal da kül kedisi ya da oradaki prens, prenses var. Külkedisi var ve prens ile evlenecek mi? Romantik komedinin aksı bu.”

Türkiye’de romantik komedi dizilerinin dünyaya göre çok uzun sürdüğünün altını çizen Aslı Zengin, bir alan açabilmek için ortamların olması gerektiğini ve bu nedenle de romantik komedilerin birbilerine benzediğini ifade etti.

Romantik komedi dizisi kurgularken 60 bölüm sürmesini hedefleyerek hikaye ortamını kurguladığını anlatan Aslı Zengin, bu nedenle alanlar açmak zorunda olduğunu belirtti.