Ana sayfa Kim Kimdir? Ertan Saban kimdir? Hayatı bir başarı öyküsü ve Avlu’da Oğuz Okan

Ertan Saban kimdir? Hayatı bir başarı öyküsü ve Avlu’da Oğuz Okan

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 4 Aralık 1977 Makedonya doğumlu olan Ertan Saban, Makedonya’da Türk tiyatro oyunlarında kendine güven sağladı. 2003 yılından itibaren sahnelerde görünmeye başlayan Ertan Saban, Türkiye’de ilk olarak Azize dizisinde Levent karakteri ile yer aldı. Daha sonra kısa süreli rollerle geçiren Saban, 2008-2009 yıllarında ayınlanan Elveda Rumeli dizisinin Aleksi’si olarak beğeni topladı. 2011 yılında Karakol dizisinde Komiser Reşat rolündeydi. Sakarya Fırat, Mutlu Ol Yeter, Büyük Sürgün Kafkasya gibi yapımlarda da kendini gösterdi.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Gölge olarak yer aldı. Geçen sezon büyük hayal kırıklığı yaratan Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisinde Imparator Konstantinos karakterine başarıyla hayat verdi. 2019 yılının beğenilen filimlerinden Çiçero’da Wellington olarak yer aldı. Şimdilerde ise Avlu dizisinde Deniz’in geçmişten gelen büyük aşkı, yarası Oğuz Okan rolüne hayat veriyor.

Kötüyü oynamak Ertan Saban için eğlenceli olmakta… Örneğin Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ekranın en kötü adamıydı.

Ertan Saban kimdir? Hayatı bir başarı öyküsü ve Avlu'da Oğuz Okan 7

Gerçek hayatta karşılaşsa düşmanı olacak bir karaktere hayat veren Ertan Saban, oyunculuğu ile takdir toplayan bir isim.

“Üsküplüyüm” diyen ve bundan gurur duyan Saban, kendini doğal sarışın olarak tanımlıyor.

Ailesine bağlı olması aslında Balkanlar’daki Türk ailelerinin en önemli özelliklerinden, aynı durum Ertan Saban için de geçerli. Belgrad’da mezun olduktan sonra tiyatroya başlayan Ertan Saban, sonrasında bol bol dolaşarak çingene hayatı yaşamış.

Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkeleri gezen Ertan Saban, 2002 yılında bir filminin Antalya Film Festivali’nde gösterildiğini ve sonrasında Sultan Makamı dizisinden teklif aldığı ardından da diğer projelerin üst üste geldiğini belirtiyor.

Meslek lisesini bitiren, pedagoji okuyan sonra da konservatuara giden birisi Ertan Saban… Aynı zamanda veterinerlik de okumuş.