Ana sayfa Dizi Haberleri Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz final yaparsa Oktay Kaynarca’nın bir sürprizi var!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz final yaparsa Oktay Kaynarca’nın bir sürprizi var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında izleyicilerle 5. sezonuyla buluşmakta olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, başarılı yapımlardan birisi. Dizi hala salı akşamlarının en çok izlenen yapımı ve büyük bir hayran kitlesini de peşinden sürüklüyor.

EDHO için final konuşmak şu aşamada hem gösterilen ilgi hem de hikayenin gidişatı noktasında çok gerçekçi değil… Ancak Oktay Kaynarca hayranlarının heyecan duyacağı bir gelişme va ki, arada kaynamaması için hatırlatmak istedik.

Hızır Çakırbeyli karakteri ile izlediğimiz Kaynarca, Esquire dergisindeki röportajında geleceği yönelik bir diziden bahsetti. Ancak bu dizi ailesinin hayat hikayesi… Yani Kaynarca, bir dizi hikayesine konu olabilecek bir aileye sahip.

Senarist arkadaşlarıyla bir Ankara yolculuğu sırasında yaşadıkları konuşmadan bahseden Kaynarca, yeni bir dizi projesinin de aslında müjdesini vermiş oldu.

Kaynarca, aynen şöyle diyor:

“Senarist arkadaşlarıma -ki onları biliyorsunuz, bana göre ülkenin en iyi senaryo kalemleri- bir Ankara yolculuğu sırasında ailemin gerçek hikâyesini kafamdaki haliyle anlattığımda, hepimiz bunun çok iyi bir dizi film olacağı konusunda fikir birliğine vardık. Yani demem o ki Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’dan sonraki proje bu olabilir ve bana çok heyecan verici geliyor. Sanırım birçok aile babasının ortak paydası Hızır Çakırbeyli, o yüzden herkesle bu kadar iç içe ve sahici.”

Kaynarca, EDHO’nun senaryosunu ilk eline aldığında da ailesiyle benzerlikler olduğunu görmüş ve bundan çok etkilenmişti. Oyuncu, senaryo yazarlarıyla da çok uzun yıllara dayanan bir dostluğa sahip. İşte bu dostluk Hızır Çakırbeyli’yi yazarken de onlara büyük avantaj sağlıyor.

Kaynarca bu durumu şu sözlerle anlattı: “İşin asıl sırrı ise yazarlarla çok eskiye dayanan iş arkadaşlıklarımız; zira özellikle Hızır Çakırbeyli başta olmak üzere yazdıkları karakterleri oynayan oyuncuların sınırlarını, yeteneklerini, reflekslerini bilerek yazmak çok önemli ve değerli bir seviye. Kafasındaki repliği nasıl, hangi mimik, hangi beden dili ve psikolojiyle söyleyeceğini bilmek çok önemli bir avantaj yazar için. Sanırım bizim senaristlerimiz bu durumun fazlasıyla keyfini çıkarıyorlar.”