Ana sayfa Sosyal Medya Esra Dermancıoğlu sosyalleşmeyi sevmiyor ama instagram ile mutlu oluyor!

Esra Dermancıoğlu sosyalleşmeyi sevmiyor ama instagram ile mutlu oluyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Behice karakterini Esra Dermancıoğlu canlandırıyor. Adana’da çekilen diziye sonradan katılan oyuncu, başarılı performansı ile göz doldurdu. Mart ayının ortalarından itibaren dizi setlerinde çalışmaların durdurulması sonrasında oyuncular evlerinde kendilerini karantinaya aldı.

Esra Dermancıoğlu da uzun süredir evinde bulunuyor. Ancak oyuncu, evde yalnız kalmayı seven bir yapıya sahip olduğu için yaşadığı şeyi bir karantina olarak görmüyor. Esra Dermancıoğlu, aynı zamanda sürekli dışarıda insanlarla bir araya gelip, sosyalleşme düşüncesinden de uzak birisi… Evinde daha mutlu ve sürekli sosyalleşme ihtiyacı hissetmiyor. Youtube’da katıldığı sohbet programında karantina sürecinin insanlara yansımasını anlatan oyuncu, dijitalleşmenin kendisine iyi geldiğini anlattı.

Dermancıoğlu, “Benim kulağıma yalnızlık korkusu gelmiyor. Hepimiz birbirimize yakın olmak istiyoruz, göz göze bakmak istiyoruz. İnsanın doğasında var bu sosyallik. Tabii ki bunlar gerekiyor ama bir şekilde buradan çıkarılması gereken yalnızlık dediğimiz şeye alışmak lazım…” açıklamasını yaptı.

Kendisinin yalnızlığa alışık olduğunu ifade eden Esra Dermancıoğlu, insanın yalnız olmakla başa çıkmak durumunda olduğuna değindi. Koronavirüs öncesinde rol aldığı Klan isimli tiyatro oyununda da insanın yalnızlığı anlatıyordu. Dermancıoğlu, Klan oyununda insanların yalnızlığa doğru gittiği gerçeğini ortaya koyduklarını ifade etti.

Esra Dermancıoğlu sosyalleşmeyi sevmiyor ama instagram ile mutlu oluyor! 8

Instagram üzerinden paylaşımlar yapmanın kendisine iyi geldiğini, ancak sosyalleşme konusunda çok da istekli olmadığını anlatan Esra Dermancıoğlu, insanın ne sürekli eve kapanmasını ne de dışarıda sosyalleşerek mutluluk aramasını doğru bulmuyor.

Oyuncu şöyle konuştu: “Bu kadar eve kapanmak da değil, bu kadar bütün mutluluğu dışarıda aramak da değil. Dijitalin şöyle bir pozitif tarafı olabilir, evin içinde yalnız kaldığın zaman aslında o maskesiz halini dijitalde en rahat gösterebileceğin yer kendi evin. İstediğin gibi giyinebilirsin. Yargılayan yok. Yalnızca istediğin gibi davranıp, kendini ifade edip göndere bakacaksın. Oradaki gerçeklik önemli olan. Onun için bana dijital de yalnızlık da korkutucu gelmiyor.”

“Ben hayatımda hiç bu kadar fazla story attığımı hatırlamıyorum” diye konuşan Esra Dermancıoğlu, instagram’ın hayatında nasıl bir değişime sebep olduğunu da belirtti.

Esra Dermancıoğlu sosyalleşmeyi sevmiyor ama instagram ile mutlu oluyor! 9

Dermancıoğlu, “Çok tuhaf bir şekilde hiç sosyalliği sevmeyip, bir şekilde görmediğim kişilerle iyi hissediyorum. Tuhaf bir şey. Onların o enerjisini hissediyorum. Benim onlara geçen enerjimi hissediyorum. Tuhaf bir ortak, tek beden olma halini hissediyorum. Ama çok sağlıklı mı bu, tabii ki değil. Yine dışarı çıkacağız, sosyalleşeceğiz.Ama bana çok iyi geldiğini biliyorum. Ama bir sürü insana da iyi geliyor. Yalnızca o ezber ile, çıkmamız lazım, sosyal olmamız lazım… O ezberden biraz uzaklaşıp gerçekten tek kalma bana çok sağlıklı geliyor” açıklamasını yaptı.

Dışarı çıkmadan sadece evde kalarak sağlıklı bir hayat yaşanamayacağını anlatan Esra Dermancıoğlu, tek başına evde kalan insanın birçok şeyi başarabileceğini gördüğünde daha da gelişeceğini ifade etti:

“İnsan, insan ile var olmalı düşüncesi bana uzak. Ben kendi kendimle var olmaya çalışıyorum. Onu hallettiğim zaman, o zaman insanlarla daha doğru iletişim kuruyorum. Kendi kendimle yaşama hali bana iyi geliyor.”

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.