Ana sayfa Dizi Arşivi Eyvah Ramazan Bey nasıl bir dizi, hikayesi, oyuncu kadrosu ve tüm detayları!

Eyvah Ramazan Bey nasıl bir dizi, hikayesi, oyuncu kadrosu ve tüm detayları!

tarafından ker_def

TRT1’in dijital yayın platformu olan tabii’nin orijinal yapımları ilgi çekmeye devam ediyor. Bu yapımlardan birisi de Eyvah Ramazan Bey isimli yeni dizi projesi…

Eğlenceli bir hikayesi bulunan dizinin oyuncu kadrosunda; Altan Erkekli, Murat Akkoyunlu, Mehtap Bayri, Bengi İdil Uras, Anıl Çelik, Suat Sungur ve Nükhet Duru gibi dikkat çeken isimler bulunuyor.

Eyvah Ramazan Bey isimli dizinin hikayesi de dikkat çekiyor. Dizide; Yılmaz Ailesi başlangıçta emanetçileri oldukları Emirzade Köşkü’ne yavaş yavaş yerleşmiştir. Havva yerleştiği köşk ile birlikte kendisine bir asilzade hikayesi uydurmuş, Adem ise Havva’nın tüm yalanlarına göz yummuştur.

Evin çevreci kızı Ayşe Su, doğa bilincini artırmak isterken, kardeşi Berkecan sosyal medyada şöhret olma peşindedir. Adem’in bekar kardeşi Dürdane mistik bir yaşam tarzını benimsemiştir. Tek gayesi ise enerjiyi dengelemektir.

Havva’nın üç kağıtçı kardeşi Cengiz ise türlü dolaplar çevirerek köşkün bütün imkanlarını paraya çevirmeye çalışmaktadır. Evin en küçük kızı Pelin’in tek eğlencesi, hayali arkadaşıdır.

Yılmaz Ailesi’nin düzenleri, hiç beklemedikleri bir anda, köşkün esas sahibi olan Ramazan Bey’in gelmesiyle altüst olur. Yurt dışında yaşayan ve yıllardır Türkiye’ye hiç gelmemiş olan Ramazan Bey, kendisinin ve köşkün tek varisi olan torunu Taceddin’i de yanına alarak mükemmel bir Ramazan ayı geçirmek üzere ülkesine döner.

Köşkü kaybetme korkusuyla harekete geçen Yılmaz Ailesi, yalanları ortaya dökülmeden ve meraklı komşu Münevver’e açık vermeden Ramazan Bey ve Taceddin’e güzel bir Ramazan yaşatarak onları göndermeyi planlar. Tüm bunların yanında köşk ahalisi Pelin’in hayali arkadaşının, Ramazan Bey’in dedesi İbrahim Refik Bey’in hayaleti olduğundan habersizdir. Yeşilçam sevdalısı Taceddin ise sonunda aradığı aşkı Dürdane’de bulmuştur.