Ana sayfa Dizi Haberleri Fatih Aksoy, Kadın dizisinin Japon orijinali ile Türk versiyonu arasındaki farkı anlattı

Fatih Aksoy, Kadın dizisinin Japon orijinali ile Türk versiyonu arasındaki farkı anlattı

tarafından ker_def

İletişim ve pazarlama dünyasının, kreatif zihinlerini ve ses getiren işlerini buluşturan Brand Week Istanbul’da bugünkü konuklardan birisi de Medyapım’ın sahibi Fatih Aksoy oldu… Dizide Şirin’i canlandıran Seray Kaya ile birlikte söyleşide yer alan Aksoy, Kadın dizisiyle ilgili bazı bilgiler verdi.

Pek çok başarılı televizyon yapımının arkasındaki isim olarak tanınan yapımcı ve yönetmen Fatih Aksoy, yarattığı işlerin yurt dışı adaptasyonları olmasına rağmen yakaladıkları başarı için, önemli olanın insanın var olduğu günden beri değişmeyen meselelere değiniyor olmasına bağladı.

Habil Kabil’den beri devam eden kardeşlik meselesi, aşk meselesi, anne baba olma meselelerinin global meseleler olmasının altını çizdi.

Şu an üçüncü sezonu ile büyük bir izleyici kitlesine sahip olarak yayın hayatına devam eden FOX TV dizisi “Kadın” üzerinden verdiği örnekle durumu anlatan Aksoy, Japonya’dan adapte ettikleri bu hikayenin Japon televizyonlarında 11. bölümde final yaparken Türkiye’de 70’den daha fazla bölüm yayınlanmasını ve hala devam edebilmesini de Türkiye izleyicisinin bu konulara olan ilgisi ile açıkladı.

Türkiye’de yapılan dizilerin yurt dışına satılmasının oyunculuk ve yazarlık noktasında üretimdeki kişileri de etkilendiğini belirten katılımcılar, Türkiye’de izlenen ve uzun soluklu olan işlerin yurt dışında da izleyici karşılığı olduğunu belirttiler.