Ana sayfa Dizi Haberleri Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin İspanyol versiyonu yakında Netflix’e geliyor…

Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin İspanyol versiyonu yakında Netflix’e geliyor…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türkiye’de yayınlandığında çok konuşulan, günlerce magazin basının gündeminden düşmeyen, izleyenlerin hatırasından çıkmayan bir dizi oldu “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi. Beren Saat, Engin Akyürek, Fırat Çelik, Engin Öztürk’ün başrolünde yer aldıkları dizi, hikayesiyle ve oyunculuklarla büyük beğeni topladı, uzun yıllardır da konuşulmaya devam ediliyor.

Vedat Türkali’nin aynı adlı romanından uyarlanan dizi, 2010 yılı Eylül ayında başlamış ve 2012 Haziran ayına kadar sürmüştü. 80 bölüm çekilen dizi, daha sonra farklı ülkelerde de yayınlandı ve çok ses getirdi. “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisinin hikayesi o kadar beğenildi ki İspanyol uyarlaması bile yapıldı.

İşte bu uyarlama, şimdi Netflix’te yayınlanacak! İspanya’ya uyarlanan ilk Türk dizisi olma ünvanını taşıyan “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi, ülkede Alba ismiyle yayınlanmıştı. Yaklaşık 3 ay önce ülkenin büyük televizyon kanallarından Antena 3’te ekrana geldi. İlk bölümüyle de reyting rekorları kırdı.

Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinin İspanyol versiyonu yakında Netflix'e geliyor... 8

Dizinin bu kadar beğenilmesinin ardından bu kez Netflix’te yayınlanması gündeme geldi. Alba isimli dizi 15 Temmuz’da Netflix’te izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Türk izleyicisi için ise ilginç bir deneyim olacak bu durum. Özellikle “Fatmagül’ün Sucu Ne?” dizisini izlemiş olanlar, İspanyol versiyonundan da farklı bir yorumla diziyi izleme imkanı bulacaklar.

“Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisinde, dört adamın tecavüzüne uğrayan ve tecavüzcülerden biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül ile onunla evlenmek zorunda kalan Kerim’in hikayesi anlatılmakta. Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Civan Canova, Esra Dermancıoğlu, Murat Daltaban, Deniz Türkali gibi usta isimler de rol almıştı.

Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinin İspanyol versiyonu yakında Netflix'e geliyor... 9

40’tan fazla ülkeye satılan dizinin yönetmenliğini Hilal Saral üstlenirken senaryosunu da Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından kaleme almıştı. Vedat Türkali’nin bu unutulmaz romanının diziye uyarlanmasında kızı Deniz Türkali’nin de rol alıyor olması ayrıca bir başka güzel sürprizdi.

Bir çok ülkede yayınlanan dizi, Fransa’da yerli ve yabancı televizyon dizilerinin ödüllendirildiği Soap Awards’da En İyi Yabancı Dizi de seçilmişti.