Ana sayfa Dizi Haberleri Fi dizisinin Can Manay’ı Ozan Güven, sevişme eleştirilerini ti’ye aldı

Fi dizisinin Can Manay’ı Ozan Güven, sevişme eleştirilerini ti’ye aldı

tarafından ker_def

fi5

OZAN BU İŞİN 1-0 ÖNDE BAŞLAMASINI SAĞLADI

– Siz oynadığınız ‘Eti’ karakterini anlatsanıza…

Ozan Güven: Ben bir cingılla anlatabilir miyim? Psikolog denince aklaaa, tamam şimdi buldum: Eti eti eti … (kahkahalar)

Tülay Günal: Sette hep bu esprilere maruz kalıyorum. Eti, Can Manay’ın mentoru ve dostu. Onu tanıyan ve onu kontrol edebilen tek insan. Hikaye ilerledikçe, Eti’nin Can Manay’ın hayatında nerede durduğu da ortaya çıkacak. Çok kritik bir rol olduğu için çok da ipucu veremiyorum.

Ozan Güven: Kitabı okuyanlar ‘meseleyi biliyoruz’ demesin! Can Manay-Eti ilişkisi kitaptakinden farklı şekilde yol alacak. Çünkü işin içinde biraz aksiyon olmalıydı. Dizide ilişkimizin hiç tahmin edilemeyen bir boyutu var.

Tülay Günal: Can 14 yaşındayken tanışmışlar. Can’ı büyüten, bugünlere getiren, gusto sahibi yapan, ona kimlik kazandıran biri Eti. O yüzden aralarındaki ilişki çok özel ve derin.

– Peki Ozan Güven sizce nasıl bir Can Manay oldu?

Tülay Günal: Çok başarılı. Bence Ozan bu işin 1-0 önde başlamasını sağladı.

Ozan Güven: Tülay’ın bazı endişeleri vardı. Tabii… Yıllardır birlikte tiyatro yaptıkları için Genco Erkal’ı önermişti aslında. Ama yaştan dolayı Genco Abi olamadı. (Kahkahalar)

Tülay Günal: Buradan selam yollamış olalım Genco Abi’ye. Ozan, işini ciddiye alan bir oyuncu ve çalışkan. Bu role de çok yakıştı.

– Sahi nasıl çalıştınız bu role? Neler yaptınız da dışarda herkes bu saplantılı adama hayran oldu!

Ozan Güven: Dışarı çıksak göreceğiz! Şaka bir yana, daha önce bir sürü şey oynadım. Rüstem Paşa, 216, Bir İstanbul Masalı’nda Demir Arhan, Annemin Yarası’nda Borislav… Daha öncekiler niye bu kadar dikkat çekmedi ya da çekti bilmiyorum. Seyirci neyi görüyorsa, neyi izliyorsa, onu moda yapıyor galiba. Bu kadar basit. Ama ben önce işin bütününe bakıyorum, sonra karakter için ne yapabileceğime kafa yoruyorum. Bu adamın, Can Manay’ın yapacağı çok şey var çünkü ekstrem bir karakter. Sadrazamı oynarken yapacakların sınırlıdır. Mesela saatine bakamazsın çünkü o dönemde saat yok! Oysa bu adamın üzerine bir sürü şey ekleyebiliyorsun. Ne bileyim adamın keskin dönüşleri, su içmesi, mimikleri…

Tülay Günal: Ozan, Mimar Sinan mezunu, dans eğitimi almış, vücut dilini de çok iyi kullanıyor. Bu da onun oyunculuğunu daha da yükseltiyor.