Ana sayfa Dizi Haberleri Fi dizisinin Can Manay’ı Ozan Güven, sevişme eleştirilerini ti’ye aldı

Fi dizisinin Can Manay’ı Ozan Güven, sevişme eleştirilerini ti’ye aldı

tarafından ker_def

fi4

‘SEVİŞME SAHNELERİYLE ÖNE ÇIKAN DİZİ’ LAFINA GICIĞIM!

– Siz de ekranda az ama öz varsınız. Tiyatro ağırlıklı çalışıyorsunuz. Bu rol sizin için ne ifade ediyor?

Tülay Günal: Yaptığım her işi kıymetli buluyorum, kıymetli bulduğum için oynuyorum. Oynadığım her role de, tiyatro oyunundaki bir karaktere nasıl hazırlanıyorsam aynı ciddiyet ve disiplinle hazırlanıyorum. Eti karakteri de karmaşık, derinlikleri olan ve oynamaktan zevk aldığım bir karakter oldu. İşin en zevkli kısmı karakter yaratmaktır. Rolün içine öyle bir girersin ki, Ozan’ın Can Manay’da yaptığı gibi, yeni bir beden yaratırsın. Ben de Eti’yle hala uğraşıyorum, onu keşfetmeye çalışıyorum.

Ozan Güven: E bitiyo dizi! (kahkahalar)

– Dizi teklifinden önce kitabı okumuş muydunuz?

Ozan Güven: İlk olarak 1.5 sene önce bu fikir ortaya atılmıştı. Yani cast oluşturulmadan önce bahsetmişlerdi bana. Ben de genç kızlar gibi okumaya başladım kitabı. Sonra “Bundan dizi olmaz,” dedik çünkü içinde aksiyon yoktu. Aslında bu bir kişisel gelişim kitabı ama alameti farikası karakterlerle anlatılıyor olması. Herkes birbiriyle felsefi konuşmalar yapıyor ve bunu senaryoya dökmek zordu. O yüzden Nükhet Bıçakçı’nın başardığı şey az buz değil.

– Bu iş televizyonda olsa başarılı olur muydu?

Tülay Günal: Bilmiyorum, ama internet ortamındaki anlatım şüphesiz daha farklı.

Ozan Güven: Bu dizi başarılı çünkü sokakla aynı. Hangi iş sokaktan uzaklaşırsa karton oluyor.

Tülay Günal: Biz farklı yapan, dizide söylenemeyecek bir çok şeyin söylenmesi ya da gösterilmeyen şeylerin gösterilmesi değil. Bu diziyi hikaye, oyunculuklar, reji, çekimler farklılaştırıyor.

– Yani küfürlerden, sevişme sahnelerinden mi bahsediyorsunuz?

Ozan Güven: Evet. ‘Sevişme sahneleriyle öne çıkan dizi’ lafına da gıcığım. Ya bunu öne çıkaran sensin zaten! Dünyanın genelinde de bu böyle ama topu topu üç ya da dört sevişme sahnesi. oldu Hiç de öyle bahsedildiği kadar önemli değil. Ayrıca bütün Türkiye sevişmeden çocuk yapmış gibi davranıyor ya, ben en çok da buna şaşırıyorum!