Ana sayfa Dizi Haberleri Final yapan Dönence dizisiyle iddia sahibi Adım Farah’ın reyting çelişkisi!

Final yapan Dönence dizisiyle iddia sahibi Adım Farah’ın reyting çelişkisi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında yaz döneminin iddialı projelerinden birisi olarak başlayan Dönence dizisi, farklı hikayesi ve dram dolu sahneleriyle geniş bir izleyici kitlesini etkiledi. Ancak zaman içinde dizinin reytingleri düştü ve 14. bölüm ile birlikte de final yaptı.

Kanal D’nin devam ettirmeye uygun görmediği Dönence dizisinin reytinglerine bakıldığı zaman, büyük iddialarla sezona başlayan bazı dizilerle arasındaki farkın çok da büyük olmadığını görmekteyiz.

Tüm kişiler kategorisinde final bölümü 13. sırada yer alan ve 2’li oran tutturan Dönence dizisi, AB ve ABC1 kategorilerinde de benzer oranlara yaklaşabiliyordu. Ancak Kanal D dizinin final yapması yönünde karar aldı ve Dönence dizisi 14 bölümlük bir proje olarak kaldı.

Fox TV’nin ikinci sezonda büyük umutlar beklediği Adım Farah dizisine baktığımızda ise reytingler noktasında ilginç bir durum ortaya çıkıyor.

Final yapan Dönence dizisiyle iddia sahibi Adım Farah'ın reyting çelişkisi! 7

Demet Özdemir ve Engin Akyürek gibi çok önemli başrolleri bulunan, kadrosunda Fırat Tanış, Feyyaz Duman, Hatice Aslan, Sera Kutlubay, Burak Tamdoğan gibi isimleri buluşturan bir dizinin reytingleri neden tatmin edici olmaz?

İkinci sezon hikayesinin ilk sezondan çok da iyi olmadığı yönünde eleştiriler yapılan Adım Farah dizisi, 16. bölümü ile geçtiğimiz hafta aldığı reytingler ile büyük şok yaşatmıştı.

İkinci sezona iyi başlamayan dizi Dönence projesinden bir adım daha iyi oranlar elde etse de bu durum hiç tatmin edici değildi.

Adım Farah’ın geçtiğimiz Çarşamba günü yayınlanan 17. bölümünde ise bir reyting sıçraması yaşandı. Aslında geçtiğimiz haftaya göre bir reyting sıçraması desek daha doğru olacak. Zira oranlar hala yeterli düzeyde değil.

Geçen haftaki oranları ile devam etmesi pek de mümkün görünmeyen Adım Farah, ikinci sezonun 3. bölümü ile birlikte umut ışığı yaktı.

Tüm kişiler kategorisinde dokuzunculuk, AB grubunda sekizincilik, ABC1’de ise yedincilik elde edildi. Hala bu sıralama dizi için çok iyi değil. Ama yine de ilk 10 program arasında yer alması iyi bir gelişme.

Şayet Adım Farah dizisi reytinglerini yükseltemez hatta geçen hafta olduğu gibi oldukça düşük seyreder ise birçok izleyici erken final tedirginliği yaşayacak.

Eğer Adım Farah’ın gelecek haftaki bölümü bu haftadan çok daha iyi reytingler ile gerçekleşir ise bu sefer izleyicilerin umudu artacak. Tam anlamıyla bir bıçak sırtı durum yaşanıyor.