Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV ve TRT1 aynı taktiği uygulayıp, bir diziyi kurtarırken diğerini finale gönderdi!

Fox TV ve TRT1 aynı taktiği uygulayıp, bir diziyi kurtarırken diğerini finale gönderdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dizi savaşlarına TRT1’in de bu sezon güçlü şekilde katılması, ‘bizim için reyting çok da önemli değil’ noktasından geri adım atıp, özel kanallar gibi reytingleri baz almaya başlaması dikkatleri çekiyor…

Daha önce projelerine koşulsuz destek veren TRT1, artık elindeki dizi sayısı arttıkça performanslara bakmaya başladı ve düşük sonuçlar alan yapımları da yayından kaldırabileceğini verdiği son karar ile ortaya koydu. TRT1’in Gönül Dağı dizisi için Cumartesi’den Perşembe gününe aldığı Kalk Gidelim dizisinin reytinglerinin iyice düşmesi üzerine 135. bölümde final kararı alması, kamu yayıncısının değişen stratejisinin de bir sonucu… Barbaros ve Teşkilat gibi iki güçlü dizinin hazırlıkları devam ediyor ve Kalk Gidelim de mevcut haliyle daha fazla devam edemez durumda.

TRT1, artık özel kanallar gibi reyting performansı yüksek yapımlarla, izleyicileri kendi ekranında toplamak için dizilere büyük yatırım yapıyor… TRT1’in Gönül Dağı dizisi için Kalk Gidelim’i bile bile harcaması, aslında bize Fox TV’nin de aldığı son kararı hatırlatıyor.

Fox TV ve TRT1 aynı taktiği uygulayıp, bir diziyi kurtarırken diğerini finale gönderdi! 8

Cumartesi akşamları yayınlanan ve iyi performans sergileyemeyen Zümrüdüanka dizisi ile Çarşamba günü iyice reytingleri düşen Sen Çal Kapımı’nın yerini değiştiren Fox TV, aslında bir diziyi kurtarırken diğerini ise finale yollamaktan çekinmeyeceğini göstermiş oldu.

Zümrüdüanka’nın Çarşamba dizileri karşısında pek şansı olmadığı da reytingleriyle ortaya çıktı. Son Yaz dizisinin yakında ekrana geleceği düşünülür ise, ilk vazgeçilecek yapımın Zümrüdüanka olması hiç de şaşırtıcı olmayacaktır.

Fox TV’nin Cumartesi gününe aldığı Sen Çal Kapımı ise yeniden eski izleyicilerini yakalamaya başladı. Özellikle 5 Aralık Cumartesi akşamı yayınlanan 21. bölüm öyle güzel reyting yükselişi yaşadı ki, aslında bu dizinin kurtuluşunun müjdesi oldu.

Cumartesi akşamları TRT1’in Gönül Dağı ve Show TV’nin Kuzey Yıldızı dizilerinin yanında Sen Çal Kapımı ile Fox TV iyi bir yer edindi.

Fox TV ve TRT1 aynı taktiği uygulayıp, bir diziyi kurtarırken diğerini finale gönderdi! 9

Sonuç olarak hem TRT1 hem de Fox TV, aldıkları dizi kararları ile Cumartesi akşamları iyi reyting oranları alarak başarılı oldular. Ancak bu durum Kalk Gidelim ve Zümrüdüanka gibi performansı düşük dizilerin de sonu oldu.

Zümrüdüanka’nın halen yayına devam ettiğini ve bir final kararı alınmadığını hatırlatalım. Ancak bu kararın da eli kulağında olduğu da tahmin ediliyor…