Ana sayfa Dizi Haberleri Gerçek tabloyu gören Adım Farah dizisi hayranları ‘bu nasıl olur’ diye isyan ediyor!

Gerçek tabloyu gören Adım Farah dizisi hayranları ‘bu nasıl olur’ diye isyan ediyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir dizi düşünün ki, yurt dışında milyonlarca izleyiciyi kendisine hayran bıraksın ama Türkiye’de izleyiciler tarafından bir kenara itilsin… İşte bu dizinin adı, Adım Farah… Engin Akyürek ile Demet Özdemir ikilisinin bir projede buluşması herkesi heyecanlandırdı ama yerli izleyicilerin diziye bağlılık derecesine bakılır ise durumlar pek de iyi değil.

Adım Farah dizisine yurt dışında büyük ilgi devam ediyor ve projenin yurt dışı satışlarından çok umutlu beklentiler var. Engin Akyürek ile Demet Özdemir hayranları da sosyal medyayı adeta ayağa kaldırmış durumda. Özellikle de Türkiye dışında birbirinden farklı coğrafyalardaki Türk dizisi hayranları için Adım Farah muhteşem bir proje. Ancak gelin görün ki, aynı düşünce yerli izleyici de yok. Hatta elde edilen reytinglere bakıldığı zaman Adım Farah dizisine Fox TV’nin final yaptırmamasına bile şaşıranlar var.

Peki bu neden böyle oldu? Engin Akyürek ile Demet Özdemir’in etkileyici işbirliği, güçlü uyumu ve yüksek enerjileri sosyal medyaya yansıdı. Milyonlar onları takip ediyor, her hafta müthiş etkileşim dalgaları yaşanıyor ama Adım Farah dizisinin reytingleri sürekli düşüyor.

31 Mayıs’ta yayınlanacak 14. bölümü ile birlikte sezon finali yapacak olan dizinin 26 bölüm ekranda kalmasının garanti olduğu ifade ediliyor. Bunun nedeni de yurt dışı satışları olarak gösteriliyor.

Gerçek tabloyu gören Adım Farah dizisi hayranları 'bu nasıl olur' diye isyan ediyor! 7

Ancak dizinin bir de 24 Mayıs Çarşamba akşamı yayınlanan 13. bölüm reytinglerine bakmak lazım. Görenler gözlerine inanamadı. Dizi öyle ciddi bir izleyici kaybı yaşadı ki, Fox TV yetkililerinin şoke olduğunu söylesek yanlış olmayacaktır.

Adım Farah için ikinci sezon kararı net ama reytinglerin verdiği mesaj yaz döneminde senaristlerin ve yapım ekibinin projeyi kurtarmak adına çok güçlü eklemeler yapması gerektiğini anlatıyor.

Dizinin 13. bölümü tüm kişiler kategorisinde dokuzuncu olabildi. AB kategorisinde de altıncılık elde edildi. Sıralama olarak ilk 10 içinde bulunmuş olsa da reytingler 3’lü oranların bile altına geriledi. Yani durum sıkıntılı.

Adım Farah dizisinin ortalama oranlardan daha iyi sonuçlar aldığı ABC1 kategorisinde de beşincilik elde edildi. Ancak bu kategoride de ilgi azalması gözüküyor ve 3’lü reytingler ile alarm zilleri çalıyor. Birçok dizi hayranı 14. bölümün sezon finali olmasını memnuniyetle karşıladı, zira dizi birkaç hafta daha devam eder ise ikinci sezon ihtimalinin azalmasından endişe edenler var.

Birçok dizi hayranı, “Bu nasıl olur?” diyerek dizinin çok ciddi bir düşüş yaşayan reytinglerine inanamadığını belirten yorumlar paylaşıyor. Gerçekten de hikayesi, çekim kalitesi ve oyuncu kadrosunun ortaya koyduğu performansa bakılınca bu reytingler ile Adım Farah dizisine yazık oluyor.