Ana sayfa Dizi Haberleri Gitsin istenen kişi Yalı Çapkını dizisinden gerçekten giderse hikayenin gücü zayıflar!

Gitsin istenen kişi Yalı Çapkını dizisinden gerçekten giderse hikayenin gücü zayıflar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yalı Çakını dizisi Cuma akşamları Star TV ekranında çok başarılı bir süreç geçiriyor. Özellikle dizinin fragmanları bile özel olarak hazırlanıyor ve bir film tadındaki bölümleri bekleyenler de sabırsızlıktan adeta çatlıyor. Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir ikilisinin başrolünde yer aldığı, Çetin Tekindor gibi usta bir ismin herkesi kendisine hayran bıraktığı bir projede en önemli şey çatışmanın çok doğru bir temel ile oluşturulması ve bunun sürdürülmesi.

Yalı Çapkını dizi hayranları bir türlü Ferit’e güvenmeyen Seyran karakterine üzülüyor. Buçe Buse Kahraman’ın canlandırdığı ve Ferit’in peşini bırakmayan Pelin karakteri ise dizinin en sevilmeyen karakteri olarak gözüküyor. İzleyiciler Pelin’den öyle nefret ediyor ki, onu görmeye bile tahammülleri yok.

Gitsin istenen kişi Yalı Çapkını dizisinden gerçekten giderse hikayenin gücü zayıflar! 8

Bir çok dizi hayranı, “Tek sorun Pelin’in gitmemesi. Pelin’in gitme zamanı geldi de geçiyor artık” şeklinde mesajlar paylaşarak senaristlerin bu durumdan etkilenip de hikayede değişim yapmasını bekliyor. Ancak Yalı Çapkını dizisinin bu kadar çok sevilmesinin temel nedeni, hikayenin içine çok başarılı şekilde yerleştirilmiş olan çatışma unsurları.

Ferit ile Seyran arasındaki bu çatışmayı temsil eden kişilik de yine Pelin… Evliler ama aralarındaki güvensizliğin aşılamaması, bir türlü Seyran ile Ferit’in tam olamaması ve hep kafalarda Pelin’in daha ne yapacağının merak edilmesi gibi konular heyecanı artırıyor.

Gitsin istenen kişi Yalı Çapkını dizisinden gerçekten giderse hikayenin gücü zayıflar! 9

Seyran ile Ferit çok iyi bir çift olsa, aralarında hiçbir sorun olmasa işte o zaman diziye yönelik ilgi bir anda azalabilir. Çünkü ekran başındaki izleyiciler gerçek hayatlarında olduğu gibi sonrasında ne olacağı, çatışmanın nasıl süreceği, birbirlerine karşı ne yapacakları gibi konuları çok merak ediyor.

Belki de ekran başında bu sahneleri izlerken kendi hayatlarından bazı karşılaştırmalar yapan izleyiciler, bu hikayeden çeşitli dersler de çıkartıyor.

Yani senaristlerin Pelin gibi çatışmayı ortaya çıkartan karakterlere çok ihtiyacı var. Şayet dizi hayranlarının istediği gibi Pelin giderse ne olacak? Mutlaka bir çatışma unsuru olması için Pelin’in yerine yeni bir metres gelecek.

İşte bu durumun da farkında olan izleyiciler var ve Pelin karakterini genel kabul gören diziden ayrılması gerektiği perspektifinden değerlendirmiyor.