Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisi neden çok önemli, TRT1 neden kutlanmalı bu yazıda!

Gönül Dağı dizisi neden çok önemli, TRT1 neden kutlanmalı bu yazıda!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hani deriz ya, “Buram buram Anadolu kokuyor” diye… İşte tam da böyle bir dizi Gönül Dağı… Türkiye Cumhuriyeti’nin geniş coğrafyasını oluşturan Anadolu’nun güzelliklerini ortaya dökmek üzere ve bu toprakların destansı aşklarını da temsil etmesi bakımında Gönül Dağı dizisinin yeni sezonun en özel işlerinden birisi olduğu ortada…

Tarih, komedi, dram, psikoloji derken TRT1’den yeni sezonda yeni bir adım daha geldi. Gönül Dağı dizisi Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrolünde yakında TRT1 izleyicileri ile buluşacak. Anadolu’nun eşsiz güzelliklerini ortaya dökecek olan dizinin izleyicinin içine işlemesi için bu bile yeterli… Kıymetli bir oyuncu kadrosuyla ekrana gelecek olan Gönül Dağı dizisi, reyting kaygısı olmayan TRT1’in Anadolu insanına da bir armağanı gibi…

Usta bir oyuncu kadrosu buluştu. Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüpoğlu, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Nazlı Pınar Kaya, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hüseyin Sevimli ve Çiğdem Aygün dizi ile otantik bir dizinin izleyicinin içine işlemesi için ellerinden geleni yapacaktır.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Gönül Dağı dizisinin neden önemli olduğunu belirten yazısıyla dikkatleri çekti:

“Özel kanallara kıyasla dizi bakımından daha avantajlı şartlara sahip olup reyting yönüyle de daha az kaygı taşıma konumunda bulunan TRT 1’in bu sezon için hazırladığı yeniler arasında dikkat çeken işlerden biri de ‘Gönül Dağı’…

‘Bozkırın kalemi’Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılan ‘Gönül Dağı’nın tanıtımına baktığımızda en güçlü yönünün, izleyenleri derinden etkileyecek öyküsü olduğunu görüyoruz. ‘Bozkırda bir Anadolu masalı’ sloganıyla sunulan dizi, bozkırda hayallerinin peşinden koşarak tüm engellere rağmen imkânsızı başarmaya çalışan üç kuzenin öyküsünü anlatacak bize.

Anadolu’nun eşsiz güzellikleriyle dolu Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde çekilen dizi; ağıtçıları, düğüncüleri, gelenekleri ve tüm samimiyetiyle Anadolu insanını yansıtacak. Yanı sıra bozkırların süsü sayılan özgürlük timsali Yılki atları da içerik tablosunu zenginleştirecek. Ve tabii işin sevda kanadı… İşte burada da sevdiklerine kavuşamayan âşıklara, savurduğu taşlarla, kol kanat geren ‘Gönül Dağı’ girecek devreye.

Anlayacağınız; Buram buram Anadolu kokan, Anadolu’nun gerçeklerinden güç alıp kendi masalını yaratan bir içerikle yol alacak olan ‘Gönül Dağı’ izleyicinin kolayca benimseyip içselleştireceği bir doğallığa sahip. Anadolu’nun güzelliklerini sergileyen muhteşem görüntüler de cabası.”