Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisinin reytinglerinde şaşırtan bir düşüş yaşanıyor!

Gönül Dağı dizisinin reytinglerinde şaşırtan bir düşüş yaşanıyor!

tarafından ker_def

Türk televizyon dizileri arasında kendisine müstesna bir konum elde eden Gönül Dağı dizisi, toplumsal fay hatlarını birleştiren bir görüntü ve performans ortaya koydu. Anadolu insanın özel yanlarını ekrana taşımasının yanı sıra, Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtan sahneleri ile Gönül Dağı dizisi sektörün en farklı ve güzel örneklerinden birisi oldu.

4. sezonu devam eden dizi ilk başladığı dönemde bugüne kadar Cumartesi akşamları ekranda çok başarılı işlere imzasını attı. Müthiş reytingler elde eden, çift haneli oranlardan aylarca aşağıya düşmeyen bir performans ile Gönül Dağı dizisinin haklı bir gurur yaşadığını söylemek lazım.

Ancak son dönemde reytinglerde yaşanan düşüşün anlamı da büyük. İzleyicilerin yavaş yavaş projeden ayrılmaya başladığının göstergesi olan reytinglerin artık çift hanelerden geriye düştüğünü söylemek lazım. 4. sezonun başlarında çift haneli oranlar ile sezonun en iyi reytinglerini alabilen Gönül Dağı dizisi artık bu kadar güçlü bir görüntü sergilemiyor.

Hala çok geniş bir hayran kitlesinin takip ettiği, cumartesi reyting rekabetinde birinciliğini tüm kategorilerde sürdüren dizinin, yavaş yavaş izleyici kaybı yaşadığı da bir gerçek.

126. bölümü geride kalan dizinin sosyal medyada da güçlü bir konumda olduğunu ama sezon sonuna doğru reytinglerinin biraz daha gerilemesinin de mümkün olduğunu belirtelim.

Bozkırda bir Anadolu masalını, sapsarı toprakların, yıllarca dile gelen efsanelerin, unutulmaz aşkların hikayesini anlatan Gönül Dağı, küçük dünyalarında büyük hayaller yeşerten Anadolu çocuklarının, tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan 3 kuzenin yaşamından kesitleri ekranlara yansıtıyor.

Ülkemizin çok önemli sorunlarına parmak basarak, sevgi, saygı, hoşgörü ve geleneksel değerlerimizle harmanlanmış samimi senaryosu ile izleyicileri hem duygulandıran hem de yüzlerindeki eksik etmeyen Gönül Dağı, gençleri girişimcilik konusunda motive etmeye ve onlara rehberlik etmeye devam ediyor.

Gönül Dağı’nın senaryosunu Ali Asaf Elmas ve Teoman Gök kaleme alıyor. Dizinin başrollerinde Berk Atan, Semih Ertürk ve Cihat Süvarioğlu bulunuyor.