Ana sayfa Dizi Haberleri Gülperi dizisindeki o ev gerçek bir ev değil! Platoymuş!

Gülperi dizisindeki o ev gerçek bir ev değil! Platoymuş!

tarafından zk zk
Show TV’de ekrana gelen Gülperi dizisi için kamera arkasında çok büyük bir hazırlık yapıldığı ortaya çıktı. Gülperi’nin yaşadığı kapıcı dairesi aslında bir plato.

Yayın hayatına başladığı ilk bölümden itibaren reyting listesinde ilk sıraya yerleşen Gülperi’nin ön hazırlıkları yaklaşık bir yıl önce başladı. Yapım şirketi, senaryo ekibi ve yönetmenin ince eleyip sık dokuduğu projenin kamera arkasında yaklaşık 100 kişilik bir ekip var. Dizide oyunculuklarıyla kendilerine hayran bırakan Gülperi’nin çocukları Hasan, Bedriye ve Can’ı canlandıran oyuncular Taşkınhan şivesi için özel dersler alarak rollerine aylar öncesinden çalışmaya başladı.

Gülperi dizisindeki o ev gerçek bir ev değil! Platoymuş! 7

Prodüksiyon ve sanat ekibi, uzun araştırmalar ardından seçtikleri mekanların ilk kez Gülperi’de kullanılmasına özellikle dikkat etti. Tarihi dokusu ve görkemiyle dikkat çeken Yakup Taşkın’ın konağından, Kadir’in ev ve ofisine kadar tüm mekanlar ilk kez Gülperi dizisiyle birlikte seyirciyle buluştu. Bebek’te bir apartmanda kapıcılık yapan Gülperi’nin dünyasını anlatan evinin çekimleri ise dizi için özel dizayn edilen bir platoda gerçekleşiyor.

Tims&B’nin, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın üstlendiği, başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen’in canlandırdığı “Gülperi” dizisinin başarısının altında ekibin ve oyuncuların hiçbir detayı atlamadan titizlikle çalışması yatıyor.