Ana sayfa Foto Galeri Gülse Birsel, 1 numaralı kadın!

Gülse Birsel, 1 numaralı kadın!

tarafından ker_def

gulse-birsel-620x320

Televizyon-sinema
Gülse Şener Birsel’in televizyon ekranlarında ilk kez yer alması Mart 2002’de Atv’de yayınlanan g.a.g. reklam-eleştiri-komedi programının metin yazarlığını ve sunuculuğunu yapmasıyla olmuştur.

Şubat 2004’te atv’de yayınlanmaya başlamış olan Avrupa Yakası adlı dizinin yazarı ve oyuncusu olmuştur. 190 bölüm [4] çekilen dizi Haziran 2009’da sona ermiştir. Bu dizide başarılı bir oyunculuk sergilemiştir. Türkiye’de izlenme rekorları kıran dizi birçok hedef kitleye yayılmıştır. Ayrıca Turkcell, Whirlpool ve TTnet gibi birçok markanın reklam yüzü olarak TV reklamlarında da rol almıştır.

Yer aldığı ilk sinema filmi projesi olan 2005 yılında gösterime giren “Hırsız Var” adlı sinema filminde Binnur rolünde oynamıştır. Ayrıca 2009 yapımı Yedi Kocalı Hürmüz filminde “Safinaz” karakterini canlandırmıştır.

2012 yılında, oyuncu kadrosunu bizzat seçtiği, Altan Erkekli, Beyazıt Öztürk, Olgun Şimşek gibi oyuncularla beraber oynadığı ve senaristliğini yaptığı Yalan Dünya adlı diziyle ekranlara tekrar dönüş yapmıştır. 4. Sezon başlangıcında beklenmedik şekilde 90. Bölümü ile dizi final yaparak ekrana veda etmiştir.

Şu anda Tv8 ekranlarında yayınlanan Komedi Türkiye isimli yarışma programında jürilik yapmaktadır.

Özel yaşamı
Özel hayatı ile gündeme gelmek istemeyen oyuncunun özel hayatı hakkında çok fazla bilgi yoktur. Kendisinden 15 yaş büyük bir ağabeyi, 13 yaş büyük bir ablası olan Gülse Şener Birsel en küçük çocuktur. Babasının adı GÜLtekin annesinin adı SEmiha olan senaristin adını annesi ve babasının isimlerinin ilk heceleriyle oluşmuştur. Gülse Şener Birsel bu konuda ‘Son çocuk olunca yaratıcılığımızı kullanalım demişler’ der.Cannes’da Ayşe Arman ‘ın tanıştırdığı, gazeteci ve televizyoncu Murat Birsel ile 1999 yılında evlenmiştir. Karakterine uymadığı ve anne olmaya uygun olmadığı görüşüyle çocuk sahibi olmaya sıcak bakmamaktadır. Nişantaşı’nda yaşamaktadır ve Nişantaşı’nda yaşamaktan memnun olmadığını Bu Nişantaşı Beni Bitirecek! yazısıyla Yolculuk Nereye Hemşerim? kitabında belirtmiştir. Olimpiyat oyunlarının meşale taşıma geleneğini gerçekleştirmek üzere, 2008 Pekin Olimpiyatları meşalesini İstanbul Şişli’de taşıma görevi kendisine verilmiştir.

İşini severek yaptığını, Cumhuriyet Gazetesi ile yaptığı röportaj da “Valla ben bayılıyorum yaptığım işe. Yapımcılar bunu duymasaydı iyiydi ama neredeyse üzerine para veririm!” sözleriyle ifade etmiştir.