Ana sayfa Dizi Haberleri Gülse Birsel ya büyük bir hüsran yaşayacak, ya da diziler için yeni bir yol açacak!

Gülse Birsel ya büyük bir hüsran yaşayacak, ya da diziler için yeni bir yol açacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Jet Sosyete dizisi, Star TV ve tv8’in ardından ekran ömrünü tamamladı ve internet yayınları için format değiştirdi.

Gülse Birsel için ya diziyi çöpe atmak ya da farklı bir yol denemek vardı.Zira ekranda 120 dakikalık komedi dizisi yazmak hiç de kolay değildi.

2 sezon boyunca büyük sıkıntılarla Jet Sosyete’yi ekranda tutmayı başaran Birsel, artık reytingler de düşünce mecburen farklı bir yola sürüklendi.

Yeni sezon Ekim ayında başlıyor. Çağlar Çorumlu Güldür Güldür Show’a geri döndü. Aslı Bekiroğlu ise Benim Tatlı Yalanım ile yeni bir yol tutturdu. Bu iki dizide olmayacak. Diğer oyuncular ise rollerine devam edecek.

Gülse Birsel, dizi sektörü için aslında dev bir adım attı. Güçlü oyuncu kadrosunun maaşları nasıl ödenecek, masraflar nasıl karşılanacak bu konu ayrı bir mevzu… Ancak internet ortamında 60 dakikalık bir Jet Sosyete, acaba sürekli bir izleyici yakalayabilir mi?

Doğuş Gurubu’nun Puhu TV platformunda yayınlanacak olan Jet Sosyete dizisi önemli bir işe imza atarken, ince de bir çizgide yürümek durumunda.

Dizinin televizyon kanallarındaki gibi internet ortamında büyük gelirler elde etmesi hiç kolay değil. Puhu TV’de ücretsiz bir platform olduğu için dizinin yayını ile nasıl bir ekonomi üretilecek burası net değil..

Gülse Birsel ya büyük bir hüsran yaşayacak, ya da diziler için yeni bir yol açacak! 8

Dizinin izlenme oranları da öyle televizyon ekranı gibi olmayacaktır. Hatta youtube’da yayınlanan videolar kadar bile olmayabilir…

Bu noktada Jet Sosyete dizisi Puhu TV için esasen bir prestij yapımı olarak göze çarpıyor.

Gülse Birsel ve Jet Sosyete ekibi, 50-60 dakikalık bölümler halinde dizinin 3. sezonunu internet ortamında izleyici ile buluşturacak.

Reytingleri çok iyi olmadığı için ekranda yer alamayan ve kısa sürede ömrünü tamamlamak durumunda kalan çok sayıda dizi var. Her sezon da dizilerin önemli bir bölümü yeterli ekonomi üretemedikleri için bitmek durumunda kalıyor.

Gülse Birsel, Jet Sosyete’nin yeni sezonunda şayet Puhu TV’yi memnun edebilir ise, Jet Sosyete modelinin birçok farklı diziye de uyarlanması mümkün olur. Böylelikle ekranda tutunamayan sağlam yapımlar, internet platformlarında yayınlarını sürdürmek gibi bir fırsata kavuşabilir.

BluTV’de Behzat Ç.’nin büyük etkisi paralı bir internet platformunda iyi bir dizi olursa başarının gelebileceğini göstermişti.

Jet Sosyete dizisi ise bedava izlenen bir internet platformunda ekonomi üretebilir ise bu deneyim dizi sektörü açısından çığır açıcı bir gelişme olacaktır.

Neler olacağını merakla izleyip,sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Birsel’in instagram hesabından yaptığı paylaşımı da aşağıda bulabilirsiniz.

Gülse Birsel: Ekim ayından itibaren yeni bölümlerle sadece PhuTV’deyiz.

Not: Puhu tv ücretsiz bir dijital platformdur. Yani internetiniz olması yeterli. İnternet varsa, telefonunuzdan, bilgisayardan, apple tv’den, smart tv’den, akıllı televizyonunuzdan, veya internete girmeyen benimki gibi daha eski model televizyonunuza bir android tv kutusu alıp takıp internete bağlayarak, sonra puhutv.com’a girip ücretsiz üye olarak seyredebilirsiniz.

Gülse Birsel ya büyük bir hüsran yaşayacak, ya da diziler için yeni bir yol açacak! 9