Ana sayfa Sinema Güzel haber geldi! Kerem Bürsin’in son filmi Eflatun’a kavuşmaya az kaldı!

Güzel haber geldi! Kerem Bürsin’in son filmi Eflatun’a kavuşmaya az kaldı!

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – Kerem Bürsin, rol aldığı son dizi Sen Çal Kapımı’nın sona ermesinin üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen hala setlerden uzakta. Hayranları ise onu bir an önce yeniden ekranda görmek istiyor. Neyse ki umut verici bir haber geldi. Bu habere göre Kerem Bürsin’in rol aldığı film Eflatun’un izleyiciyle buluşmasına az kaldı.

Kerem Bürsin’in başrolünü İrem Helvacıoğlu ile paylaştığı filmi Eflatun cephesinden güzel haber filmin yapımcısından geldi. Filmin yapımcısı Cüneyt Karakuş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bence birkaç gün içinde fragman gelir” diye yazdı. Teaser’ı ile büyük merak uyandıran ve yurt dışında dahi şimdiden birçok kez haber olan filmin tanıtımı büyük bir heyecanla bekleniyordu. Cüneyt Karakuş’un bu paylaşımı Kerem Bürsin hayranlarının heyecanını iyice artırdı.

Güzel haber geldi! Kerem Bürsin’in son filmi Eflatun’a kavuşmaya az kaldı! 8

Çekimleri pandemi öncesi tamamlanan film çok uzun zamandır bekleniyor. Filmin uluslararası film festivallerine katılacağı belirtiliyor. Eflatun isimli filmde Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu’nun yanı sıra Nazan Diper, Melisa Akman, Erman Okay, Semiha Bezek, Haydar Köyel, Nagihan Gürkan ve Yıldız Kültür rol alıyor. Eflatun filminin konusu ise şöyle:

GEflâtun, beş yaşındayken görme yetisini kaybeder. Bu süreçte babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunur. Gerçek ile hayalin birleştiği noktada bir yaşam kuran Eflâtun, babasından kalma saat tamircisinde çalışır. Ve bir gün bir adamın sesini duymasıyla zaman, onun için durur…

Güzel haber geldi! Kerem Bürsin’in son filmi Eflatun’a kavuşmaya az kaldı! 9

Yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını Cüneyt Karakuş’un üstlendiği film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği aldı. Filmde, VFX, 2D, 3D, özel ses efektleri, reel görüntüler ve animasyonları bir arada kullanılarak görme engelli bireylerin dünyayı algılayış biçiminin somutlaştırması amaçlandı.

Görme engelli bir karakterin gözünden portreler çizen ‘Eflâtun’, Cüneyt Karakuş’un yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi.