Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Halit Özgür Sarı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Halit Özgür Sarı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Halit Özgür Sarı, 4 Ekim 1993 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Halit Özgür Sarı
Doğum Tarihi: 4 Ekim 1993
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 67 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Bir ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/halitozgursari/

Halit Özgür Sarı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: İstanbul’da doğdu büyüdü, bir tane ablası var. “Benden dokuz yaş büyük bir ablam var ve çok fazla anlaşabildiğimiz söylenemez.  Çok farklı iki insanız. Ablam da diziyi (Kardeşlerim) çok yakından takip edenlerden. Benim ablam çok acımasız bir eleştirmendir. Onun bu özelliğini çok seviyorum. Hata aramak üzerine izler beni.  Kardeşlerim’i çok seviyor, çok etkileniyor ama arada beni eleştirdiği de oluyor.

Çocukluk yılları: Mahalle ortamında özgürce oyun oynayabildiği bir çocukluk geçirdi. “Ailemin seçimlerime saygı duyduğu, bana çocuk gibi davranılmayan bir çocukluk geçirdim. Özgürdüm, mutluydum ve biraz da fütursuzdum. Aileme bu yüzden çok minnet duyuyorum. Mahalle ortamında büyüdüm ben. Bunun sosyal hayatımda çok faydasını görüyorum.”

Eğitim hayatı: İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca, Esra Kızıldoğan ile Temel ve İleri Oyunculuk Craft Atölye’sinde oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Ekonomi bölümünde eğitim aldı ancak içindeki oyuncu olma isteğini keşfetmesiyle hayatının akışı değişti ve oyunculuk üzerine eğitimler aldı.  “Aslında içimde yanan ateşin sebebine bulmak benim çok zamanımı aldı. Keşke daha erken keşfedebilseydim bu yönümü. Zaten oyunculuğa olan isteğimi keşfettiğim an, uzun sayılabilecek bir süre eğitimime odaklandım. Üniversiteyi bitirdikten sonra çok güzel bir yerde eğitim almaya başladım. İş yapmak veya bir işin içinde olmak hedefim olmadı önceleri. Tek odaklandığım şey eğitimim oldu. Sonra da bir şeyler kendiliğinden oluverdi.”

Halit Özgür Sarı Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2018 yılında, ‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisinde canlandırdığı ‘Süleyman’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Şampiyon’ dizisinde canlandırdığı ‘Kerem’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

İlk sinema filmi: Ozan Açıktan/ Geçen Yaz

İş hayatına bakışı: Sinemanın büyülü bir deneyim olduğunu düşünüyor. “Rol aldığım ‘Geçen Yaz’ filmi hem oyuncu olarak hem de bir sinema izleyicisi olarak çok etkiledi beni. İnsanlık olarak aslında son 25-30 yılda inanılmaz bir kırılma yaşadık teknolojik manada. Şu an nerdeyse telgraf kullanıp, mektup yazan insanlarla her gün görüntülü konuşan insanlar aynı dünyada yaşıyor. ’Geçen Yaz’ benim için bildiğim bir dünyaya bilmediğim bir yerden bakmak gibiydi. Oradan bugüne baktığımda da etkileşimin bol ama iletişimin kıt olduğunu anlamam zor olmadı.”

Kariyer planı: Kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşamaktansa yavaş yavaş ilerlemeyi tercih ediyor. “Kariyerimde özellikle uğraştığım şey yavaş yavaş, sindire sindire yol almak. Çünkü bir şey ne kadar hızlı gelirse o kadar hızlı gider. Hızlı yükselişler bana göre değil. Tek hedefim yaptığım işte kendimin en iyi haline erişmek.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Kardeşlerim/ Kadir Eren

2020- Kırmızı Oda/ Klinik Müdürü Murat

2019/2020 – Şampiyon / Kerem

2019 – Hakan: Muhafız / Arif

2018 /2019– Diriliş: Ertuğrul / Süleyman

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Geçen Yaz/ Burak