Ana sayfa Sosyal Medya Hangi Birce Akalay başarılı? Oyuncunun son rol aldığı yapımlarla ilgili dikkat çeken bir tespit geldi!

Hangi Birce Akalay başarılı? Oyuncunun son rol aldığı yapımlarla ilgili dikkat çeken bir tespit geldi!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Kuş Uçuşu ve Mezarlık isimli iki yapımla art arda Netflix’te izleyiciyle buluşan oyuncu Birce Akalay her iki yapımdaki performansıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Bu iki yapımla Birce Akalay sıra dışı bir başarıya imza attı. Her ikisi de izleyiciler tarafından çok beğenilen Kuş Uçuşu ve Mezarlık, Türkiye’de en çok izlenenler listesinde ilk 10’da yer aldı. Böylece Birce Akalay, Netflix Türkiye Top 10’da aynı anda ilk iki sırada işi olan ilk Türk oyuncu oldu.

Kuş Uçuşu, gösterime girmesinden sonraki bir kaç gün içinde Türkiye’de zirveye yerleşirken, dünya sıralamasında da 6. sırada yer almıştı. Ayrıca 40 ülkenin de ilk 10 sıralamasında da yer alarak büyük bir başarı kazanmıştı.

Ancak TV eleştirmeni Sina Koloğlu, bu konuyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Koloğlu’nun Kuş Uçuşu dizisiyle verdiği bilgiler dikkat çekti.

Hangi Birce Akalay başarılı? Oyuncunun son rol aldığı yapımlarla ilgili dikkat çeken bir tespit geldi! 8

Sina Koloğlu, “Hangi Birce Akalay başarılı?” başlıklı yazısında, “Netflix’te arka arkaya iki dizisi birden yayınlanan Birce Akalay’ın başrol oynadığı. ‘Kuş Uçuşu’ 26 ülkede Top 10 listesinde yer aldı. 7 ülkede 4 haftadır ilk 10 içinde yer alıyor.

Bir not, sadece üç AB üyesi ülkede Netflix listesine girebildi dizi; Fransa, Bulgaristan ve İsviçre (Bir hafta Top 10’nda yer aldı). Afrika ve Arap ülkeleri rağbet gösterdi. ‘Mezarlık’ sadece Türkiye’de iki haftadır Top 10 listesinde yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Hangi Birce Akalay başarılı? Oyuncunun son rol aldığı yapımlarla ilgili dikkat çeken bir tespit geldi! 9

Kuş Uçuşu dizisi özellikle Birce Akalay ve Miray Daner’in performanslarıyla dikkat çekiyor. Birce Akalay’ı deneyimli bir gazeteci olarak izleyeceğimiz dizide Miray Daner, Akalay’ın çalıştığı kanalda işe giren ve kendisini ispatlamaya çalışan Z kuşağı bir gazeteciyi oynuyor.

Mezarlık projesinde ise oyuncu, ‘Önem Özülkü’ isimli kadın polis karakteri ile dikkatleri çekiyor. Dizide kadın cinayetleri ve kadınlara iş alanlarında ve toplumsal ortamda yapılan ayrımcılığa dikkat çekiliyor.