Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Hasan Kaçan, dizi oyuncularına büyük ders verdi

Hasan Kaçan, dizi oyuncularına büyük ders verdi

tarafından ker_def

Hasan Kaçan’a Heredot Cevdet yapışmamış!

‘Heredot Cevdet Saati’ isimli programla adından söz ettiren Hasan Kaçan: Bizim hedefimiz değil, aracımız oyunculuk. O yüzden ‘Heredot Cevdet’, ömür boyu sürse de beni hiç rahatsız etmez. Ben bundan memnuniyet duyarım”

Bundan 13 yıl önce atv’de yayınlanan ve halen ekranların fenomen dizileri arasında yer alan ‘Ekmek Teknesi’ndeki ‘Heredot Cevdet’ karakteri, bu kez diziden bağımsız olarak yeniden ekranlarda. Dizide; kahvede anlattığı sıradışı hikayelerle dikkat çeken Hasan Kaçan, yıllar sonra aynı karakteri TRT’de canlandırıyor. ‘Heredot Cevdet Saati’ adını verdiği programda; efsaneleri ve ilginç hikayeleri anlatan Kaçan şöyle konuştu:

“Son dönemde popüler olmuş bir laf var: ‘Bu karakter üzerime yapıştı’ diye… Kardeş, birincisi bu tutkal mı ki üzerimize yapışsın? İkincisi de dünyada herkes ‘Bir karakter benim üzerime yapışsa da, ben o karakteri canlandırsam’ der. Bir tek bizde böyle bir kompleks var nedense. Yani ‘Rambo’yu oynayan Sylvester Stallone’un veya ‘Terminatör’ü canlandıran Arnold Schwarzenegger’in “Ya bu karakter benim üzerime yapıştı” diye bir şikayeti olduğunu sanmıyorum. Sizin eğer anlatmak istediğiniz bir hedefiniz ve derdiniz varsa; ha o karakterle anlatmışsın, ha bu karakterle… Önemli olan insanlara ulaşıp ulaşamadığındır. Bizim canlandırdığımız karakterler insanlara ulaşmak için bir bahane, bir vesile…. Biz bunu gerçekleştirebiliyorsak ister ‘Superman’ kılığında, ister Hazerfan Ahmet Çelebi kılığında, ister Heredot kılığında olabilirsiniz. Önemli olan kime, ne anlatıyorsunuz, nasıl bir derdiniz var. Bence durum bundan ibarettir. Bizim hedefimiz oyunculuk değil, bizim aracımız aslında oyunculuk. Oyunculuk bizim için insanlarla beraber olmak için bir vasıta… O yüzden ‘Heredot Cevdet’, ömür boyu sürse de beni rahatsız etmez. Ben bundan memnuniyet duyarım, şikayet etmem. ” /İlker GEZİCİ/Sabah