Ana sayfa Dizi Haberleri Hazal Kaya, dizi dünyasında haksızlığı bitirdi!

Hazal Kaya, dizi dünyasında haksızlığı bitirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hazal Kaya’nın oyunculuk serüveni 2006 yılına kadar gidiyor. Acemi Cadı ve Sıla dizilerinde göründükten sonra Genco ile popülerlik kazanan Hazal Kaya, asıl çıkışını ise Aşk-ı Memnu dizisiyle yaptı.

Bu yapımdaki Nihal Ziyagil karakteri ile büyük beğeni kazanan Hazal Kaya, genç yaşına rağmen başarısıyla takdir edildi. Ardından ise Adını Feriha Koydum dizisi geldi. Çağatay Ulusoy ile başrolünde yer aldığı yapım tüm dünyada çok sevildi.

Bizim Hikaye dizisindeki Filiz karakteri ise oyuncunun ustalık eseriydi.Bu dizide bambaşka bir Hazal Kaya vardı. Hem oyunculuğunu geliştirmiş hem de rol yapmayıp karakteri yaşayan bir performans sergiledi.

Birçok farklı yapımda da rol alan ünlü oyuncu, ayrıca dizi dünyasında bir haksızlığa karşı durdu. Bu haksızlık,kadın başrol oyuncularının erkek başrollerden daha düşük ücret ile oynamalarıydı. Hazal Kaya, Medyapım’ın sahibi Faruk Aksoy’un da desteği ile rol aldığı yapımlarda erkek başrolleri ile eşit muamele gördü.

Hazal Kaya, dizi dünyasında haksızlığı bitirdi! 8

Dizi dünyasındaki bu büyük adımı atan Hazal Kaya, o günleri youtube’da katıldığı İbrahim Selim’in programında anlattı. Yakınındaki insanların “Abartmıyor muyuz, biraz” dediğini anlatan oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de biz mevzuyu geriden takip ediyoruz. ABD’de ciddi bir devrim oldu, kadınlar adına. Bizim oraya gelmemize daha var. Bizim bunları konuşuyor olmamız çok önemli.”

Kadınların bile kendisine olumsuz yorumlar yolladığını ve eşitlik istemesini küçümsediğini ifade eden Hazal Kaya, “Öyle olacak. Çünkü ben bunu talep etmezsem, benim gibi dizilere adını veren karakterlere adını veren oyuncular bunu talep etmez ise asla yol alamayacağız” diye konuştu.

Hazal Kaya, dizi dünyasında haksızlığı bitirdi! 9

2012-2013 yıllarında kendisinin bu tepkiyi ortaya koyduğunu anlatan oyuncu, “Feminizm moda. Bu da kendini ne zannediyor diyenler de feminist olmak zorunda. Bunun konuşabiliyor olması bile önemli. O yüzden kadın oyuncular talep edin. Ağlamayana meme yok durumuna geliyor.Neden olmasın?” dedi.

Kadınların birbirlerine karşı erkekleri daha üstün görme tavırlarından rahat olduğunu dile getiren Hazal Kaya, bunu aşmanın tek yolunun kadınların bu konuları konuşması ve birbirine destek olması olduğunu anlattı.