Ana sayfa Sosyal Medya Haziran ayında Netflix’in zirvesini Birce Akalay eline geçirdi!

Haziran ayında Netflix’in zirvesini Birce Akalay eline geçirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Birce Akalay, Haziran ayında Netflix’te yayınlanan iki dizisiyle gündem belirliyor. Önce Kuş Uçuşu isimli dizideki Lale Kıran karakteri ile izleyicileri sarsan Birce Akalay, asıl büyük vuruşu ise Mezarlık dizisindeki Önem Özülkü karakteri ile gerçekleştirdi.

Miray Daner ve İbrahim Çelikkol’un da başrolünde yer aldığı Kuş Uçuşu dizisi o kadar başarılı oldu ki, dünya çapında ses getirdi. Netflix’in en çok izlenen dizilerinden birisi olmayı başaran Kuş Uçuşu, tüm dünyadaki izleyicileri cezbetti. Hem hikayesi hem anlatım tarzı hem oyuncu kadrosu hem de duygu geçişlerindeki başarı ile Kuş Uçuşu gerçekten çok kaliteli bir dizi olarak öne çıktı.

Haziran ayında Netflix'in zirvesini Birce Akalay eline geçirdi! 8

Herkesin Kuş Uçuşu’nun bu büyük çıkışını konuştuğu sırada bu sefer de Birce Akalay’ın başrolündeki ikinci dizi yayına girdi. Mezarlık’tan bahsediyoruz. Kadın cinayetlerine odaklanan ve 4 bölümden oluşan dizinin yarattığı etki ise muazzam… Hem gerçekçilik noktasında sınavı geçen dizi hem de anlatılan hikayelerin çeşitliliği ve duygular noktasında izleyicileri derinden sarsması ile gündemin ilk sırasına yerleşti.

Netflix’in Türkiye listesine bakıldığı zaman Birce Akalay’ın adeta damgasını vurduğunu görebilirsiniz. Ünlü oyuncunun iki dizisi de ilk iki sırayı paylaşıyor. Tabii ki Mezarlık çıkınca Kuş Uçuşu birinciliği kaptırdı.

Ancak bir gerçek daha var ki, Birce Akalay’ın Mezarlık’taki duruşu ve sergilediği oyunculuk övgülerin katlanarak artmasını sağladı.

Bir dizi hayranının şu yorumu milyonlarca Birce Akalay hayranı için de geçerlidir diye düşünüyoruz:

“Uzun zamandır Birce Akalay gibi lider duruşlu, diksiyonu ve fiziği mükemmel, karakteri üzerine bu derece giyebilen bir sanatçı izlemedik. Dizinin hep gölgeler içinde, mahzen gibi yerlerde geçmesi de ayrı bir tad katmış.. Devamı gelir umarım.”

Birce Akalay adeta Haziran ayında Netflix’i uçurdu ve kaliteli yapımlardaki başarılı performansları ile dünya ölçeğindeki birçok dizi izleyicisini de kendisine hayran bıraktı.

Haziran ayında Netflix'in zirvesini Birce Akalay eline geçirdi! 9