Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai dizisinde en büyük sorun şive idi! Peki oyuncular bunu nasıl aştı?

Hercai dizisinde en büyük sorun şive idi! Peki oyuncular bunu nasıl aştı?

tarafından ker_def

Hercai dizisinde şive sorunu nasıl aşıldı?

Cuma akşamları izleyicilerle atv ekranında buluşmakta olan Hercai dizisinde, Mardin Midyat bölgesinin şivesi için özel bir çalışma yapıldı.

Televizyon Gazetesi Detay – Dizinin oyuncularından Gülçin Hatıhan, şive için özel bir hoca eşliğinde çalışmalar yaptıklarını anlattı.

atv’de yayınlanan Dizi TV ekibinin sorularını yanıtlayan dizinin Handan’ı Gülçin Hatıhan, “Burada şive hocamız var ve onun eşliğinde şiveleri çalıştık. Bir de Mardin’in özellikle Midyat’ın pek çok lehçesi var. Kürtler var, Araplar var, Süryaniler var, Türkler var… Hepsinin tınısı farklı. Ama bir ortak dil oluşturmamız gerekiyor. Ama projenin içinde olduğumuz için. O yüzden bayağı ciddi çalıştık” diyerek bu büyük sorunu bu yolla çözdüklerini söyledi.

Hercai dizisinde en büyük sorun şive idi! Peki oyuncular bunu nasıl aştı? 7

Dizide Azat Şadoğlu karakterine hayat veren başarılı oyuncu Tansu Taşanlar ise “Buranın ağzına yakın bir ortak dil oturtmaya çalıştık. Burada şive dediğimiz şey çok değişken. Her adımda yeni bir şive çıkıyor karşımıza. Biz, dizi için ortak bir dil oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.

Miran karakterine hayat veren Akın Akınözü ve Reyyan karakterine hayat veren Ebru Şahin’in ise daha sade bir konuşma tarzı olması benimsendi.

Ebru Şahin, abartılı bir şive kullanılmamasının özellikle tercih edildiğine vurgu yaptı.