Ana sayfa Dizi Haberleri Herkes Kuş Uçuşu’nu konuşuyor ama Mezarlık’ı izlemeyenler çok şey kaçırıyor!

Herkes Kuş Uçuşu’nu konuşuyor ama Mezarlık’ı izlemeyenler çok şey kaçırıyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Birce Akalay, son dönemin en çok konuşulan isimlerinden birisi oldu. Oyuncu, Babil dizisinden beri ekranda yok. Ancak bir süredir iki ayrı dizi ile gündeme geliyordu. Oyuncunun başrolünde yer aldığı ve geçtiğimiz yıl çekilen iki dizisi ardı ardına Netflix’te yayınlandı.

Önce, uzun süredir beklenen Kuş Uçuşu dizisi yayınlandı. 3 Haziran’da Netflix’te gösterilmeye başlanan dizide İbrahim Çelikkol, Miray Daner, İrem Sak ve Defne Kayalar ile rol alan Birce Akalay, dizinin öne çıkan isimlerindendi. Akalay, Z kuşağı deneyimli bir gazeteci-televizyoncu Lale Kıran rolü ile çok konuşuldu ve hala da konuşulmaya devam ediliyor.

 

Ancak kısa bir süre önce Birce Akalay’ın bu kez bambaşka bir karaktere hayat verdiği Mezarlık dizisi Netflix’te 17 Haziran’da yayınlanmaya başlandı. ANS Productions ve Evrensel Film imzalı ve yapımcılığını Evren Oğuz’un, yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un yaptığı diziyi izleyenler, kadın cinayetlerini çözmeye çalışan bir ekibin başından geçenleri anlatan diziyi çok beğendi.

Herkes Kuş Uçuşu'nu konuşuyor ama Mezarlık'ı izlemeyenler çok şey kaçırıyor! 10

Birce Akalay’ı bu kez vahşi cinayetlere kurban giden kadınları öldüren katilleri bulmak için ekibi ile verdiği zorlu mücadelenin kahramanlarından Başkomiser Önem Özülkü olarak görüyoruz.

Hikâyesini Özden Uçar, Onur Böber ve Evren Oğuz’un birlikte yazdığı aksiyon, polisiye ve gerilim türündeki yapım, aslında 4 bölümden oluşan orijinal bir film serisi. İzleyenlerin ürkütücü sahneleriyle de çok etkilendiği dizi, toplumsal bir yaramız olan kadın cinayetleri konusuna da yakından bakıyor ve çok derin mesajlar veriyor…

Herkes Kuş Uçuşu'nu konuşuyor ama Mezarlık'ı izlemeyenler çok şey kaçırıyor! 11

Birce Akalay’a dizide Olgun Toker eşlik ediyor. Toker, başarılı oyunculuğu ile bu kez polis Serdar rolünde. Birce Akalay ile uyumlu bir beraberlik ortaya koymakta. Son yıllarda rol aldığı yapımlardaki performansı ile her karakteriyle konuşturan bir isim Olgun Toker.

1986 yılında Mersin doğumlu olan oyuncu, 2011 yılından bu yana birbirinden farklı karakterlerle izleyici karşısına çıkıyor. Karadayı dizisindeki Melih karakteriyle dikkatleri çekerken, Hayat Şarkısı dizisinde bambaşka bir karakter olan Mahir’e hayat vermişti. Son Yaz dizisinde oynadığı Gökhan ile de beğeni toplayan oyuncu, rol aldığı tüm yapımlarda her karaktere ayrı bir ruh katıyor ve ön plana çıkıyor. Mezarlık dizisinde de yine Serdar karakteriyle çok başarılı bir oyunculuk sergileyen Olgun Toker, Birce Akalay ile de iyi bir uyum yakalamış.

Herkes Kuş Uçuşu'nu konuşuyor ama Mezarlık'ı izlemeyenler çok şey kaçırıyor! 12

Ekranda en son Annenin Sırrıdır Çocuk dizisinde Çınar olarak izlediğimiz Olgun Toker, Mezarlık dizisinde cinayetleri çözmeye çalışan ekibin bir üyesi ama aynı zamanda özel hayatında da babası nedeniyle travmatik durumlar yaşayan sorunlu bir karakter. Serdar’ın vakaları çözmeye çalışırken içsel savrulmalarını sık sık ortaya koyduğu Mezarlık dizisindeki performansını ayrıca izlemelisiniz…

Mezarlık dizisi ise, şu sıralar çok konuşulan Kuş Uçuşu dizisi kadar gündemde olmayı hakeden ve belki daha da çok konuşulması gereken bir dizi. Zira konu aldığı kadın cinayetlerine her açıdan bakmaya çalışan Mezarlık dizisi, kimi gerçekleri de izleyicinin tam da gözünün önüne sert bir şekilde getirerek olayın tüm boyutlarıyla nasıl bir vahşet ve çözülmesi için ciddi çaba gerektiren bir durum olduğunu ortaya koyuyor…

Herkes Kuş Uçuşu'nu konuşuyor ama Mezarlık'ı izlemeyenler çok şey kaçırıyor! 13

Dizide ayrıca Şehsuvar Aktaş, Hakan Meriçliler, Cem Sürgit, Sezgin Uzunbekiroğlu, Berna Öztürk, Elif Sevinç de oyunculuklarıyla ön plana çıkan isimler. Mezarlık, rol alan tüm oyuncuların güçlü performanslarının yanı sıra, kadın cinayetleri meselesine daha yakından bakmak, işin arka planında yaşananları daha iyi anlamak, kadınların yaşadığı travmanın ve öldürülen binlerce kadının sesi olmak açısından dikkat çeken bir Netflix film serisi…