Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Hevesler kursakta kaldı! 23 Aralıkta vizyona girmesi beklenen Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin gösterimi yasaklandı!..

Hevesler kursakta kaldı! 23 Aralıkta vizyona girmesi beklenen Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin gösterimi yasaklandı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türkiye’nin en değerli ozanlarından Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin galası yapılmış, filmin 23 Aralık’ta vizyonda olacağı duyurulmuştu.

Ancak filminin gösterime girmesi mahkeme kararıyla yasaklandı. Filmin kendilerinden izin alınmadan çekildiği gerekçesiyle gösterimi durdurma kararı alan Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın, “Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Bizi gönülden destekleyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Avukat Uğur Çapkın daha önce yaptığı açıklamada, iki imza alınması sonucu Neşet Ertaş’ın eserlerinin kullanıma açıldığını ve kitap üzerinden film çalışmasının ailenin izni olmadan yapıldığını söyleyerek, “Ne ailenin ne de Neşet Ertaş’ın verdiği bir izin yok. Ertaş’ın eserlerinin notaya alınması başka bir şey, eserlerin film olarak ve ailenin izni olmadan perdeye aktarılması başka bir şey” demişti.

Hevesler kursakta kaldı! 23 Aralıkta vizyona girmesi beklenen Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin gösterimi yasaklandı!.. 7

Habertürk Gazetesi’nde yer alan habere göre; filmin yapımcısı Mustafa Uslu ise çok üzgün olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı; “Biz, çıkan karara itirazda bulunduk. Bilirkişi izlemeden böyle bir karar alınmasını anlamıyorum. Biz kimsenin kişilik haklarını ihlal etmedik. Kişilik hakları, kişi vefat edince ortadan kalkar.

Babadan oğula geçmez. 70 yıl boyunca kamuya ait olur. Kamuya mâl olmuş birinin hayatını filme çekmenin nesi yanlış? Biz ayrıca 10 yıl önce yayımlanan bir kitabı filme yansıttık. Neden kimse 10 yıl boyunca o kitaba itiraz etmedi? Biz Büyük Usta Neşet Ertaş’ı asla incitecek bir şey yapmadık, öyle bir işin içine girmedik. Biz bir ustanın hayatını ona yakışır bir halde beyazperdeye yansıtmak için çalıştık ama Türkiye’nin gündemi oldu. Yıl 2022, bir filme bir sanat eserine sansür uygulanmaya çalışılıyor.”