TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türkiye’nin en değerli ozanlarından Neşet Ertaş’ın hayatını anlatacak filmin duyurusu çok uzun süre önce yapılmıştı. Ancak filmin çekimlerine bir türlü başlanamamıştı. Filmin ekibinden nihayet güzel haber geldi.
Dijital Sanatlar yapımcılığında çekilen filmin ilk duyurusu yaklaşık bir yıl önce yapılmıştı. Haber, özellikle Neşet Ertaş’ın hayranları arasında büyük bir heyecan yaratsa da çekimlere bir türlü başlanamamıştı. Nihayet güzel haber geldi, Garip Bülbül Neşet Ertaş film ekibinin çekimler için sete çıktığı öğrenildi.
Türkiye’nin en değerli ozanlarından biri olan Neşet Ertaş’ın hayatını anlatacak filmin 23 Aralık 2022’de tüm Türkiye’de vizyona gireceği açıklandı. Başrol oyuncuları ünlü isimlerden seçimleyen filmde Neşet Ertaş’ın çocukluğunu Onur Efe Şahin canlandıracak. Neşet Ertaş’ı yetişkinliğini gerçek hayatta da ozan olan Ramazan Bağgül, gençliğini Bektaş Dolu canlandırırken başarılı müzisyen Zara, Neşet Ertaş’ın annesi rolünü üstlenecek.
Filmin oyuncu kadrosu çok güçlü. Çok başarılı isimlerin yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda şu isimler var: Melisa Aslı Pamuk, Yüsra Geyik, Toygan Avanoğlu, Serkan Köksal, Selin Genç, Rüzgar Aksoy, Ayça Damgacı, Bahtiyar Engin, Caner Kurtaran, Yiğit Mahzuni, Celal Öztürk, Gözde Kansu, Renan Bilek, Cemal Toktaş, Atay Yıldız, Cansu Fırıncı, Kemal Başar, Mehmet Esen, Ali Tutal, Erhan Uslu, İmren Çapanoğlu, Ersin Faikzade, Cenk Gürpınar, Hasan Ali Mete, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Erkan Kolçak Köstendil, Doğan Tokel, Asaf Doğan, Ayhan Pekbilgin bulunuyor.
İstanbul, Ankara, Kırşehir ve Almanya’da çekilecek filmin görüntü Yönetmeni Jean Paul Seresin, Kostüm Tasarım Sorumlusu Baran Uğurlu. Filmin yönetmenliğini ise Ömer Faruk Sorak ve Berker Berki yönetiyor. Efsane sanatçı adına çekilecek filmde Melisa Aslı Pamuk, Neşet Ertaş’ın aşık olduğu kadına hayat verecek. Melisa Aslı Pamuk bu filmde, çok farklı bir karakterle hayranlarının karşısına çıkacak.
Neşet Ertaş kimdir?
Neşet Ertaş Türk halk ozanı, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi. “Bozkırın Tezenesi” olarak tanınır. 1950’li yıllardan itibaren yaptığı plaklarla özellikle Orta Anadolu türkülerini ve bozlakları kayıt altına aldı. 1960’lı yıllardan itibaren bizzat kendisinin yazdığı türküleri seslendirdi. “Garip” mahlasını kullandı. 1970’li yıllarda türküleri Türkiye’de dönemin birçok sanatçısı tarafından yorumlandı ve çok popüler oldu. 2009 yılında UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazineleri envanterine girmeye değer görüldü. Büyük ozan 2012 yılında 74 yaşındayken vefat etti.